Festin de culori pe insula Madeira, cu ocazia Festivalului Florilor

Nu mai e mult până când florile de cireș o să acopere zone întinse din Japonia sau până când se vor deschide parcurile cu milioane de lalele din Olanda. Ai putea merge chiar pe bicicletă la Keukenhof. Dacă nu vrei să zbori spre Olanda sau să alegi un circuit turistic în Osaka, poți opta pentru o vacanță de primăvară în paradisul endemic din Madeira, unde sărbătoarea primăverii se sărbătorește ca nicăieri altundeva. Un pachet de vacanță în Madeira pornește de la 900 euro pentru 6 nopți, cu plecare în 9 aprilie.

madeira floriFoto: Shutterstock.com

Parada florilor din Funchal

Din luna aprilie și până la sfârșitul lunii mai, mii de flori subtropicale și plante care cresc doar în Madeira înfloresc, iar capitala Funchal e în plină sărbătoare. O să fii copleșit de imaginea copacilor de jacaranda, de zecile de soiuri de orhidee, azalee, hibiscus sau florile pasiunii adunate în ornamente colorate pe străzile din Funchal, dar și de dealurile veșnic verzi, plantațiile de eucalipt și fructele neobișnuite pe care le poți gusta în piețele din Funchal.

Dacă urmează să călătorești însoțit de copii, aceștia pot participa la Festivalul Zidului Speranței, unde copiii de pe insulă aduc ofrandă buchete de flori care semnifică speranța într-o lume mai bună. Copii tăi s-ar putea chiar alătura paradei și cu siguranță vor avea senzația că Funchal e un teritoriu de poveste. Dacă călătorești în cuplu, poți închiria o bicicletă și descoperi insula pe cont propriu. Condițiile metereologice sunt excelente, în lunile aprilie-mai în Madeira înregistrându-se 20°-22° C.

shutterstock_327929513Madeira. Foto: Shutterstock.com

Ce include circuitul turistic în Madeira?

Pachetul de vacanță în Madeira include biletele de avion dus-întors (cu plecare din București și escală în Lisabona), cazarea pentru 6 nopți la un hotel de 4*, dar și excursii alături de un ghid începând cu Paradei Florilor din Funchal, continuând cu o excursie la Cabo Girao, cea mai înaltă faleză din Europa. O să ajungi și la 1.500 m deasupra nivelul mării, pe platoul Paul de Serra, de unde se vede întreaga insulă și nu o să ratezi nici Grădinile cu flori de la Monte, o excursie la Porto Munoz sau vizitarea principalelor obiective turistice din arhipelang. Află mai multe detalii aici.

Cum ajungi în Madeira?

Dacă vrei să călătorești pe cont propriu, cumpăra-ți un bilet de avion spre Lisabona, iar de acolo ai legătură spre Funchal. Cu avionul faci doar 1h30m până în Funchal. Ce-ai zice de o escapadă romantică în arhipelagul Eternei primăveri?

Tu unde ai vrea să călătorești și care e destinație de vis pentru tine?

Vacanţele de primăvară includ oferte în Portugalia (de la 1.010 euro pentru 9 nopți), Madeira ( de la 900 euro pentru 6 nopți) sau Japonia (de la 2980 euro pentru 12 nopți) pentru lunile aprilie-mai. La fel de bine, poți să îți organizezi singur propria vacanță în Olanda cumpărându-ți un bilet de avion sau un pachet city-break dacă vrei o vacanță low-budget

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *