Valentine’s Day • Gelato italiano în doi la Roma, de la 155 €

Orașul Etern merită vizitat oricând, fie că pleci de unul singur, în cuplu sau, de ce nu, alături de mama ta. E o destinație care îți depășește, de fiecare dată, așteptările dacă îți faci un plan de vacanță și știi ce anume vrei să descoperi printre ruinele antice. Iar de Valentine's Day ori Dragobete, un city break la Roma (de la 155 euro) s-ar putea să fie o alegere perfectă pentru o vacanță low-budget cu plimbări lungi în frumoasele piețe italiene. 

Roma

Foto: Shutterstock.com

La Bella Vita

Odată ajuns la destinație, trebuie numaidecât să te oprești la Galeria Borghese, de unde poți vedea un apus magic. De unde? Chiar lână Villa Borghesse e Terrazza del Pincio, de unde se vede centrul vechi al Romei. Iar lângă Villa Borghese e un parc unde puteți să vă plimbați cu bicicletele sau puteți închiria o barcă pe lac. Pentru 20 minute, te costă 3 euro. În mijlocul lacului e Templul lui Asclepius, zeul grec al vindecării și medicinii. Dacă prinzi o zi însorită la Roma, poți să îți duci jumătatea aici. Pentru jumătatea lui februarie temperaturile în Roma vor atinge 15 °C, spune Acuweather, așa că nu o să înghetați de frig nicidecum.

shutterstock_312840536Villa Borghese. Templul lui Asclepius (Foto: Shutterstock.com)

Și cum e Ziua Îndrăgostiților, normal că trebuie să iei cina în oraș, cel puțin în una dintre seri, dar cine a spus că pizza făcută în cuptor nu poate fi perfectă pentru o cină romantică ori pastele italienești absolut divine? Iar la desert, comandă-ți un buon gelato italiano! wink Dacă te oprești într-un restaurant care nu se află în apropierea piețelor pline de turiști, poți să ai o cină romantică în doi cu doar 30 de euro, incluzând băutura. Ai putea merge la Pizzarium (unde o felie de pizza costă cam 3 euro), Matricianella sau Museo Atelier Canova Tadolini (pentru un buget de vacanță mai generos). Poți afla mai multe despre restaurante și cluburi de noapte din Roma, aici.

dreamstime_ROMA

Foto: Shutterstock.com

Tot ce trebuie să știi despre ROMA la un click distanță

Dacă pleci într-o escapadă romantică, poți petrece mai mult timp în camera de hotel, și nu trebuie să umbli de la un obiectiv turistic la altul cât e ziua de lungă. Dar dacă îți dorești să vizitezi câteva obiective turistice, te poți opri la 2 sau 3 dintre cele care pot fi văzute fără să plătești intrarea (consultă top 10 obiective turistice de văzut gratuit în Roma). În cazul în care îți dorești să afli totul despre Roma chiar înainte să iei avionul, aruncă o privire peste infograficul Paravion cu tot ce trebuie afli despre Roma. 

Buget city break ROMA

Un buget mediu pentru un city break la Roma te ajunge în jur de 300 euro/persoană, incluzând prețul biletului de avion dus-întors, cazarea, mese în oraș, un buchet mare de flori pentru persoană iubită laugh , transport în comun și alte cheltuieli de vacanță.

Pachetele Paravion pentru Valentine's Day includ oferte city break  pentru 2 persoane în destinații urbane din Europa precum Paris de la 536 euroVeneția de la 416 euroAmsterdam de la 207 euroLisabona de la 370 euro sau Madeira de la 550 euro. Au mai rămas doar câteva pachete city break disponibile, consultă întreaga ofertă aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *