Vacanțe seniori • Sejur pe coasta Amalfitană de Paște

Sorrento e o stațiune turistică de pe coasta Amalfitană potrivită pentru cuplurile care își doresc o vacanță liniștită într-un oraș cu vedere spre Vezuviu, adunat pe stâncile abrupte ce coboară spre mare. Dacă vrei să te plimbi prin câmpuri de flori și să explorezi orașul la pas, atunci îți recomandăm să verifici oferta pentru un sejur de 7 zile în Sorrento.

shutterstock_369610877Sorrento (sursă foto: Shutterstock.com)

Dacă te gândești să oferi cadou un sejur în Italia părinților tăi, poți alege coasta Amalfitană pentru că e un resort potrivit pentru seniori, mai ales primăvara, când stațiunea nu este nicidecum aglomerată. Pe de altă parte, pentru seniorii care călătoresc în afara țării și nu cunosc o limbă de circulație internațională, sejurul e potrivit și pentru că grupul va avea un însoțitor vorbitor de limba română. Inclus în pachet e și un tur al orașului Napoli.

shutterstock_376019662Sorrento (sursă foto: Shutterstock.com)

Orașul de pe coastă nu duce lipsă de obiective turistice, printre care Centrul Istoric cu palate medievale, Muzeul Correale sau un muzeu dedicat încă din secolul 18 mobilei (Museo Bottega della Tarsia Lignea). În luna mai, temperaturile nu sunt potrivite pentru înot, dar hotelul unde urmează să te cazezi are o piscină în aer liber pe care o poți folosi. În schimb, te poți plimba pe plaja îngusta din Sorrento, în portul Marina Grande. În luna mai, temperaturile sunt potrivite pentru plimbări lungi.

Dintre bisericile din Sorrento, nu trebuie să ratezi Basilica di Sant’Antonino, cea mai veche biserică din oraș care datează din secolul 11 și Biserica Chiesa di San Francesco, cea mai frumoasă biserică din Sorrento, în arhitectura căreia vei recunoaște și elemente arabe. Locul e cunoscut și datorită numeroaselor expoziții care au loc de-a lungul anului și concertelor din timpul verii.

shutterstock_312102083

Interior Chiesa di San Francesco, Sorrento (sursă foto: pavel dudek / Shutterstock.com)

Dacă vrei să iei cina sau prânzul în oraș, te poți opri la restaurantul Da Emilia, situat chiar în portul Marina Grande, unde ai putea încerca spaghetele cu moluște sau pizza napoletană. Restaurantul e o afacere de familie de mai bine de 50 de ani. O masă pentru 2 persoane te ajunge în jur de 15-20 euro.

Dacă vrei să explorezi zona Napoli, poți alege o excursie opțională la Pompeii.

sorrentoCosta Amalfitană (sursă foto: Shutterstock.com)

Un sejur pe coasta Amalfitană e potrivit pentru seniori dar și pentru cuplurile tinere care vor să se bucure de o vacanță în tihnă. Pachetul de vacanță include biletul de avion dus-întors, cazarea pentru 7 nopți cu regim demipensiune. Plecarea are loc în 26 aprilie, de pe aeroportul Otopeni. În cazul în care nu dorești să călătorești de Paște, pachetele pentru Sorrento sunt disponibile și cu plecare din 10 mai, 17 mai și 24 mai din București.

Un buget mediu de vacanță pentru 7 zile pentru 2 persoane în Sorrento te ajunge în jur de 1300-1500 euro, incluzând pachetul de vacanță, mese în oraș și 1 excursie opțională. Consultaţi oferta aici.

Ofertele de vacanță pentru Paște 2016 includ destinații din țară precum Băile Felix de la 62 euro, Covasna de la 85 euro, Băile Herculane de la 117 euro, (oferte fără transport), Praga de la 460 euro/4 nopți, Viena de la 500 euro, Istanbul de la 469 euro, Barcelona de la 611 euro, Israel de la 884 euro, Moscova de la 1005 euro sau destinații exotice precum Dubai de la 1389 euro sau Bali de la 1480 euro. Consultă toate ofertele disponibile aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *