Paşte 2016 • Atena și Meteora de Paște

Dacă preferi un sejur de Paște în care să ai libertatea de a-ți face singur programul, ba chiar o vacanță în timpul căreia să îți alegi de unul singur excursiile opționale, atunci un sejur în Atena ar putea fi una dintre alegerile cele mai bune pentru un Paște petrecut în afara țării.

AtenaAtena, Grecia (sursă foto: Shutterstock.com)

Ce poți face în Atena de Paște?

În funcție de zilele pe care le petreci la destinație, ai putea vizita obiectivele turistice din capitala Greciei, ori participa la slujba de înviere într-o biserică veche din Atena. Dar pentru o experiență cu totul inedită în Grecia de Paște, ai putea combina un sejur în Atena cu 48 petrecute la Meteora.

Poate că ai auzit de complexul de mânăstiri de la Muntele Athos, și știi prea bine că acolo pot merge în pelerinaj doar bărbații. Dar în apropierea de Atena se află un complex de mânăstiri la fel de fascinant, deschis tuturor. E vorba despre Complexul de Mânăstiri de la Meteora, protejat UNESCO, un loc unde lăcașurile de cult vechi de sute de ani sunt izolate pe stânci la sute de metri înălțime. Se spune că primele biserici ar fi fost construite aici de călăgării care s-au cățărat pe stânci căutând locuri unde oamenii obișnuiți să nu aibă acces.

meteora

Meteora, Grecia (sursă foto: Shutterstock.com)

Cum ajungi la Meteora?

Din Atena, faci aproximativ 5 ore până în Kalambaka, cel mai apropiat sat de Meteora. Poți călători cu trenul sau autocarul. Dacă ți-e rău pe mașină, alege trenul, pentru că sunt destul de multe zone cu serpentine. Poți rămâne peste noapte în Kalambaka și participa la Slujba de Înviere chiar într-una dintre mânăstirile de la Meteora.

De ce Grecia rămâne în avantaj față de alte destinații?

În primul rând, pentru că o vacanță în Atena s-ar putea să te ajungă mai puțin decât una în Israel, dar experiențele sunt cu siguranță asemănătoare. În al doilea rând, biletele de avion București-Atena sunt foarte accesibile ca preț. Iar cazarea nu depăsește câțiva zeci de euro pe noapte (consultă oferta cu cele mai bune hoteluri din Atena, aici).

O vacanță de Paște în Atena e potrivită pentru cupluri de tineri sau seniori, dar și pentru familii cu copii. Pentru un sejur de 3 zile în Atena nu ai nevoie de mai mult de 150 euro bani de buzunar. Iar dacă te interesează o vacanță în Atena care să te ducă mai degrabă pe insulele din apropierea capitalei, un sejur de 6 zile în Atena de Paște pornește de la 559 euro persoană.

Prețuri în Atena: 

  • o masă în oraș pentru 2 persoane: între 20-30 euro;
  • o bere: 3 euro, un capuccino: 2.50 euro;
  • un bilet pentru transportul în comun: 1.20 euro;
  • o sticlă de vin într-un magazin local: între 6 euro;

Ofertele de vacanță pentru Paște 2016 includ destinații din țară precum Băile Felix de la 62 euro, Covasna de la 85 euro, Băile Herculane de la 117 euro, (oferte fără transport), Praga de la 460 euro/4 nopți, Viena de la 500 euro, Istanbul de la 469 euro, Barcelona de la 611 euro, Israel de la 884 euro, Moscova de la 1005 euro sau destinații exotice precum Dubai de la 1389 euro sau Bali de la 1480 euro. Consultă toate ofertele disponibile aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *