Shopping în Marele Bazar din Istanbul

Dacă vrei să îți cumperi verighetele de logodnă, bijuterii, covoare (aproape fermecate), țesături lucrate manual sau condimente rare, ai putea alege un city break în Istanbul la shopping oriental. Începe-ți prima zi scotocind în Marele Bazar și ia-ți o hartă cu tine ca să afli care sunt străzile unde ar trebui să ajungi.

shutterstock_227997625Istanbul (sursă foto: Shutterstock.com)

Dacă alegi un sejur la Istanbul pentru shopping, ai desigur mai multe opțiuni și locuri unde ai putea face cumpărături. Dar dacă tot mergi în Istanbul, locul unde se întâlnește Orientul cu Occidentul, poate ar trebui să stai departe de mall-uri sau magazinele de designer pe care le poți găsi oriunde altundeva în Europa, ori chiar în România. În schimb, ai putea căuta lucruri unicat, țesături speciale, bijuterii lucrate cu multă iscusință, încălțăminte lucrată manual în culori vii sau orice altceva îți trece prin cap care ar putea să-ți umple casa de culoare sau să-i dea un aer sofisticat.

Marele Bazar

shutterstock_127544012Marele Bazar, Istanbul (sursă foto: itsmejust / Shutterstock.com)

Odată ajuns în Istanbul ar trebui să mergi numaidecât în Marele Bazar, care nu e doar un mall ceva mai mare, ci un adevărat oraș cu peste 60 de străzi și mii de magazine cu zeci de mii de produse.

Ca oriunde altundeva, o să vezi destul de multe lucruri de umplutură, dar cu siguranță vei descoperi în marea de culori la fel de multe produse de calitate sau lucruri unicat. Trebuie să ai răbdare, să-ți păstrezi zâmbetul și atitudinea fermă, în cazul în care ești acaparat de un negustor priceput și insistent.

Pentru produse textile și țesături, poți să te oprești pe străduțele înguste care înconjoară Marele Bazar, de pildă la magazinul Pillows Store. Poți consulta harta cu produsele și zonele de cumpărături din Marele Bazar aici, și în felul acesta afli zonele unde trebuie să ajungi și ce intrări să alegi.

De unde să cumperi bijuterii din aur?

Faraways  Shutterstock.comSursă foto: Faraways / Shutterstock.com

Dacă vrei să-ți cumperi bijuterii sau chiar verighetele din Istanbul, ai la dispoziție mai multe opțiuni și branduri turcești. În Marele Bazar te poți opri la Boybeyi, unul dintre cele mai vechi branduri de bijuterii din Istanbul. Pentru bijuterii tradiționale, caută unul dintre magazinele brandului Urart, iar dacă vrei ceva modern și minimalist, atunci cumpără-ți verighetele sau bijuteriile de la Gilanunul dintre cele mai cunoscute branduri de bijuterii din Turcia. Dacă te interesează bijuteriile la preț accesibil, atunci oprește-te la magazinul Mor, aflat în apropierea străzii İstiklal Caddesi.

Pachetele city break în Istanbul pornesc de la 142 euro/persoană pentru 2 nopți de cazare și mic dejun. Verifică toate ofertele disponibile aici. Sau planifică-ți sejurul în Istanbul de unul singur. Biletele de avion dus-întors pornesc de la 108 euro. Consultă ofertele pentru bilete de avion București-Istanbul aici, și caută cea mai bună variantă de cazare în Istanbul aici. Pentru o ofertă personalizată, ne poți scrie la callcenter@paravion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *