Magia parcurilor din Barcelona

Ți-ai găsit deja cazare în Barcelona, știi când ai vrea să călătorești, ai lista completă cu muzeele pe care vrei să le vizitezi, dar nu știi exact unde ai putea petrece câteva dimineți sau după-amieze în aer liber? Iată câteva dintre cele mai frumoase parcuri și grădini de vară unde ai putea ajunge pentru câteva ore în timpul sejurului în Barcelona

Parcul Guell

Nu mai există nicăieri în Europa un parc suprarealist cum e Parcul Guell din Barcelona. Așa că nu ai cum să ratezi locul de joacă artistică al lui Gaudi, cu monoliți de piatră, tuneluri verzi, coloane de piatră, sculpturi de ceramică, salamandra psihedelică, dar și casa memorială Gaudi pe care o poți vizita deși e mai tot timpul, destul de aglomerată. E bine să știi că trebuie să cumperi un bilet de acces pentru zona monumentelor din Parc Guell. Intrarea nu mai e gratuită, așa cum se întâmpla în urmă cu mai mulți ani.

shutterstock_115880458Parc Guell (sursă foto: Shutterstock.com)

Parc de la Ciutadella

Poate că Parc Guell e prea aglomerat pentru gusturile tale, cel puțin zona monumentelor, caz în care ai putea alege Parc de la Ciutadella pentru o plimbare de seară. Parc de la Ciutadella e situat în centrul Barcelonei și tot acolo se află și grădina zoologică din Barcelona. Dacă mergi în vacanță în Barcelona alături de copii, poate vei dori să o vizitezi. 

shutterstock_176343377Parc de la Ciutadella (sursă foto: Shutterstock.com)

Parcul Cervantes

Dacă îți plac parcurile cu flori, cu siguranță o să fii încântat de Parcul Cervantes, din cartierul Pedralbes. Acolo vei găsi mii de trandafiri în floare în lunile următoare (din aprilie și până în noiembrie), și sute de specii de trandafiri din întreaga lume. Intrarea e liberă, iar parcul nu atât de aglomerat precum sunt cele din centrul orașului.

shutterstock_207172657

Parcul Montjuic

Mulți dintre turiștii care ajung în Barcelona se aventurează și pe dealurile Montjuic, pentru că în zonă se află numeroase obiective turistice precum Stadionul Olimpic sau Muzeu Joan Miro. Dar merită să ajungi pe muntele Montjuic și pentru a te bucura de numeroasele spații verzi și mai ales de priveliștile deasupra Mării Mediterane. Sunt zeci de grădini în Parcul Montjuic, așa că e cu siguranță unul dintre locurile unde poți avea parte de liniște și intimitate.

shutterstock_332727713Parc Montjuic (sursă foto: Veniamin Kraskov / Shutterstock.com)


Tu ce alte locuri magice ai descoperit în Barcelona?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *