Programează-ți o vacanţă în locurile unde a fost filmat serialul Game of Thrones

Croatia - Dubrovnik - un loc in care s-au filmat scene din Game of Thrones

Dacă ești fan Game of Thrones, ai un motiv în plus să alegi câteva destinații de vacanță  de pe harta regatelor ficționale din serialul american. Poate te atrag zonele pustii din Țara de după zid, fortăreața de piatră din King's Landing sau regiunile arse de soare din Dorne. Toate pot fi vizitate în realitate. Și da, Jon Snow a înviat.

Dacă ești nostalgic și cu gândul la primul sezon alege un sejur în Malta, locul unde actorii din Game of Thrones au filmat primele episoade. În Malta s-au filmat scene cu Orașul liber Pentos și King's Landing. Dacă vrei să vezi și tu cât de fascinantă e Malta și de ce au ales-o cei din Game of Thrones, o poți descoperi într-un sejur de 7 nopţi.

Croatia-Split-Diocletians-Palace-shutterstock_282549353 (1)Palatul lui Dioclițian, Split (sursă foto: Shutterstock.com)

În sezonul 2, filmările s-au mutat în Croația și în teritoriile din Islanda. Dacă nu știi ce oraș să alegi  pentru un city break în Croația, s-ar putea ca Dubrovnik să primească niște puncte în plus dacă ești fan Game of Thrones având în vedere că orașul croat a devenit platou de filmare pentru King's Landing. Vara poți opta și pentru un sejur în Croația chiar pe coastă. Iar de acolo poți merge cu mașina până în Dubrovnik.

Islanda,-cave-Grjotagja,-shutterstock_163029383

Grota Grjotagja, Islanda (sursă foto: Shutterstock.com)

Și pentru că nu există un loc mai potrivit pentru a filma Țara de după zid cu teritoriile înghețate și întunecate de acolo, producătorii au ales Islanda pentru filmările din sezonul 3 (citește aici un articol despre Islanda și locațiile de filmare Game of Thrones). În sezonul 3, scene din serial au fost filmate în Maroc și Croația, iar în sezonul 4 echipa de filmare s-a întors în diferite locații din Islanda, de vreme ce o parte din acțiune s-a mutat din nou în Țara de după zid.

Malta-Mdina-shutterstock_325180787Malta (sursă foto: Shutterstock.com)

Sezonul 5 i-a dus pe cei de la Game of Thrones în partea sudică a Spaniei, în încercarea lor de a găsi un loc care să se potrivească cu Drone. Au ales partea sudică a Spaniei mai ales datorită palatelor maure și de inspirație islamică foarte bine păstrare în zonă. Dacă te gândești la un sejur în Spania, ai putea să te oprești în Sevilla sau Cordoba ca să descoperi unele dintre palatele pe care le-ai văzut în sezonul 5. 

Spania-Galeria-del-Grutesco-and-gardens-in-the-Alcazar-of-Seville-shutterstock_252899422

Galeria del Grutesco și Grădinile Alcazar, Sevilla (sursă foto: Shutterstock.com)

Citeşte şi articolul: Descoperă într-o vacanță în Spania locurile unde a fost filmat Game of Thrones

Dacă te gândește să faci un tur inedit al Europei la vară, ai putea alege cele mai frumoase locuri din Europa unde serialul Game of Thrones a fost filmat de-a lungul celor 5 sezoane. Un sejur în Malta de 7 nopți pornește de la 388 euro/persoană (cere mai multe detalii aici), o vacanță în Spania în Costa Brava începe de la 536 euro/persoană (află mai multe detalii aici). Consultă și alte oferte de vacanță aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *