Interviu • Branding destinations, cu Raluca Popescu

Poate că ați auzit de Raluca Popescu, iar dacă nu ați auzit, cu siguranță ați văzut logo-urile inedite pentru orașe din întreaga lume devenite virale, după ce au fost postate pe site-ul Bored Panda. Logo-urile grafice minimaliste combinate cu fotografii ale orașelor le-au dat celor din urmă un suflu nou, modern și ușor de descifrat de utilizatorii online din întreaga lume. Așa se face că blogul Ralucăi a fost accesat de oameni de pe întreg mapamondul, știrea fiind preluată de Le Figaro, precum și de numeroase publicații din România (Radio21, Adevărul), dar și de postul de televiziune Antena1. Am contactat-o și noi pe Raluca, pe care o cunoaștem din perioada pe care și-a petrecut-o în industria turismului, și am povestit despre ideea inedită pe care a avut-o, planurile ei de vacanță, destinațiile sale de suflet, dar și despre reacțiile grozave pe care le-a avut în ultimele săptămâni. Cu această ocazie am primit în dar şi un logo conceput special pentru noi :) Mulțumim, Raluca!

paravion

Paravion: Cum ți-a venit ideea şi care a fost primul logo pe care l-ai facut?

Raluca Popescu: Ideea mi-a venit anul trecut prin vară, căutam inspirație pentru niște vizualuri. Tot uitându-mă la proiecte creative, atât din țară dar și din afară, mă tot întrebam de ce nu am și eu o idee bună pe care să o și pun în practică. În mintea mea știam deja cum vreau să fie, însă nu reușeam să o transpun. Știam că vreau să fie legat de călătorii, să fie ușor de înțeles, universal valabil, să se aplica mai multor destinații. Am început să inșir destinații pe o foaie, și mă tot gândeam cum m-aș putea juca cu ele. 

Primul vizual făcut a fost pentru București (  Bu-car-est)  apoi Londra.  

bucharest

london

Paravion: Cum ajunge o idee/campanie în BoredPanda, un site cu 2.5 milioane de like-uri pe FB?

Raluca Popescu: Aveam în plan să le postez pe BoredPanda de când le-am făcut, însă am tot amânat momentul. Postarea pe site este destul de simplă: îți faci un cont, postezi proiectul, scrii câteva cuvinte despre el și aștepți să vezi dacă prinde sau nu. Urmărind proiectele postate pe BoredPanda, am știut că o să aibă oarecare succes, nu mi-am închipuit că o să prindă atât de bine. 

berlin

bratislava

manchester

moscow

paris

seatle

Paravion: Când ai realizat că proiectul ăsta a devenit viral?

Raluca Popescu: Am realizat că este viral în momentul în care am început să primesc mailuri de la jurnaliști străini în care își cereau acordul să il publice pe site-ul publicațiilor lor. Totul a culminat când am primit un mail de la publicația Le Figaro, și cu reportajul de la Antena 1. 

Paravion: Care a fost cea mai cool reacţie la acest proiect?

Raluca Popescu: Ce mi se pare foarte frumos este că oamenii îmi scriu și îmi sugerează diferite destinații, sau mă roagă să le fac un logo pentru orașul lor. 

glassgow

cambridge

Paravion: Te gândeşti să continui şi cu alte logo-uri vizuale? Ce destinaţii ai în minte?

Raluca Popescu: Da, proiectul este în desfășurare. Am făcut pentru Istanbul și Batumi, urmează mai multe orașe din Romania. 

istanbul

batumi

Paravion: Care a fost reacţia comunităţii din ţară şi a presei?

Raluca Popescu: Surprinzător de pozitivă. Foarte multe publicații au preluat vizualurile. 

Paravion: Pare o idee foarte bună de promovare, te-ar tenta să faci o serie de logo-uri cu locuri din România?

Raluca Popescu: Da, am început deja o serie de logo-uri pentru Romania. 

contanta

mehedinti

 

Paravion: Şi dacă tot vine vremea vacanţelor, care sunt locurile preferate unde ai ajuns până acum şi ce planuri de călător ai pentru viitor?

Raluca Popescu: Îmi este foarte greu să aleg locurile preferate, dar daca ar fi să fac un top aș include: Muzeul de Istorie Naturală din Paris, Florența și toată Toscana, Valea Loarei, Istanbul, Delta Dunării, Dobrogea, străduțele din centrul vechi al Bucureștiului, Munții Retezat. Aș putea continua la nesfârșit, dar mai bine mă opresc aici. :) 

Cât despre planuri de viitor, am în plan la sfârșitul lunii o săptămână de vacanță în România. 

Paravion: Unde putem urmări ce faci?

Raluca Popescu: Pe Facebook, Instagram, și uneori pe blog. 

*** Imaginile au fost furnizate de către Raluca Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *