Descoperă 3 locuri din Europa unde mașinile sunt interzise

Poate te gândești că locurile fără mașini sunt doar în insulele grecești sau în munți, dar dacă scotocești îndeajuns, o să descoperi că mai toate marile orașe din Europa (și nu numai) au zone unde nu se aud claxoane. Află trei dintre ele astăzi, și poate ți le pui pe listă dacă pleci într-un city break la Atena, într-un city break în Italia sau Budapesta.

Veneția, una dintre cele mai importante regiuni urbane din Europa fără mașini

shutterstock_322397525Veneția (sursă foto: Shutterstock.com)

În centrul vechi al orașului Veneția nu vei da peste mașini, ci peste gondole pe care le poți folosi ca mijloace de transport. Cu siguranță, Veneția e unul dintre locuri din Europa unde ai putea scăpa, fie și doar pentru câteva zile de claxoane și mașinile care așteaptă la stop. De altfel, orașul e una dintre cele mai mari regiuni urbane din Europa unde traficul de mașini e interzis. Poți, în schimb, să descoperi la pas cele peste 150 de canale ale orașului, străzile labirintice, sutele de poduri, palatele misterioase sau bisericile care ascund lucrări ale unor pictori celebri ai Școlii venețiene, precum Titian.

Hydra, o insulă misterioasă și liniștită de lângă Atena

shutterstock_204302680Insula Hydra, Grecia (sursă foto: Shutterstock.com)

Situată în apropierea Atenei, insula Hydra e destul de cunoscută în rândul turiștilor care aleg să-și petreacă o zi în afara orașului pe durata city break-ului în Atena. Pe insula Hydra, mașinile sunt interzise, așa că vei descoperi un loc perfect pentru plajă și soare, dar și liniște, dacă îți dorești să te deconectezi. Leonard Cohen a trăit pe insula grecească și are o casă acolo de mai bine de 50 ani, iar Henry Miller s-a retras aici pentru a scris. Dacă vrei să explorezi insula la pas, tot ce trebuie să faci e să ajungi în portul Piraeus din Atena, de unde poți lua feribotul. 

Insula Margareta, un alt fel de parc în centrul Budapestei

shutterstock_87674500Insula Margareta, Budapesta (sursă foto: Shutterstock.com)

Insula Margareta e un fel de Central Park al Budapestei, și unul dintre locurile preferate de localnici pe timpul verii, care se retrag aici la un picnic în familie, pentru o plimbare cu bicicleta sau cu mașini electrice de golf. Insula nu are mai mult de 2.5 km lungime și 500 m lățime, așa că o poți explora la pas. Pe insulă sunt numerose zone verzi, printre care o Grădină de trandafiri și o Grădină japoneză, o fântână muzicală și o zonă de agrement cu piscine termale exterioare, la Băile Palatinus. În timpul verii, seara sunt proiecții de film în aer liber, iar tinerii se adună la barul Wndrlnd și restaurantul Holdudvar. Așa că dacă nu știi ce opriri în aer liber să îți pui pe listă când zbori spre Budapesta, Insula Margareta s-ar putea să fie cea mai relaxantă oprire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *