Shopping la Paris. Reducerile de vară încep în 22 iunie

În Paris, eleganța și rafinamentul se simt peste tot, fie că ajungi pe străzile aglomerate din zona Muzeului Luvru, în districtul Tuileries, Galeriilor Lafayette și Printemps sau în magazinele vintage și târgurile de vechituri. Oriunde te oprești la cumpărături vei găsi câteva piese vestimentare pe care îți vei dori să le ai în garderoba personală. Partea și mai bună, dacă ajungi într-un city break în Paris în perioada verii, e că de la sfârșitul lunii iunie și până la începutul lunii august vor fi reducerile de vară. Cea mai bună perioadă pentru shopping la Paris e la sfârșitul lunii iunie, când reducerile abia încep.

shutterstock_230618488Galeriile Lafayette (sursă foto:  Botond Horvath / Shutterstock.com)

Poate că nu vrei să îți începi sesiunea de cumpărături cu Galeriile Lafayette, pentru că s-ar putea să pierzi câteva oferte mai mult decât atrăgătoare. În apropiere de Disneyland, La Vallée Village, găsești peste 90 de magazine de designer la preț de discounter. Tot magazine de designer cu reduceri de până la 80% găsești și la Mistigriff, pe Rue St. Charles. La fel de populare sunt și Village Saint-Paul pentru haine second hand, magazinele vintage din districtul Montmarte și de lângă centrul Pompidou, dar și Târgul de vechituri de la Clingancourt/St Ouen. Ceva mai accesibile decât brand-urile foarte cunoscute, sunt magazinele tinerilor designer din La Marais, în arondismentul 3, unde poți găsi haine de stradă și accesorii tinerești.

shutterstock_237984160

Târgul de vechituri Cligancourt/St. Ouen (sursă foto: Stefano Ember / Shutterstock.com)

Chiar dacă nu faci mai mult decât window shopping, oprește-te și la Galeriile Lafayette, tocmai pentru că sunt un spațiu sacru al modei pariziene. Aici vei găsi ultimele piese de colecție ale celor mai cunoscuți designer, nu doar pentru adulți, ci și pentru copii. Galeriile Lafayette sunt situate în arondismentul 9, pe bulevardul Hussmann, și sunt deschise de luni până sâmbătă. Pe același bulevard nu rata nici magazinul Printemps, la fel de apreciat în rândul localnicilor. Pentru cumpărături haute-couture, trebuie să te oprești pe Champs-Élysées și la magazinele de designer din arondismentul 8, dar și în arondismentul 1 și 2, unde vei găsi ținute elegante potrivite pentru orice ocazie specială.

Și dacă nu ai cum să zbori spre Paris în lunile următoare, e bine să știi că poți cumpăra online direct de la Galeriile Lafayette (aici). Desigur, marele dezavantaj e că nu vei fi acolo să probezi tot ce îți trece prin cap, și să verifici calitatea materialelor. Oricum ar fi fi, dacă zbori spre Paris în perioada următoare, nu îți umple până la refuz bagajul de cală, pentru că s-ar putea să găsești mai multe piese vestimentare și accesorii decât îți imaginezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *