Cele mai bune restaurante din lume în 2016

Poate crezi că cele mai bune restaurante din lume sunt în Paris, Tokyo sau New York. Dar premiile oferite în New York la începutul lunii iunie spun o poveste diferită despre mâncare, creativitate, rețete care se folosesc de ingrediente, gusturi, culturi devenind chiar o formă de artă.

shutterstock_30574906Sursă foto: Shutterstock.com

1. Osteria Francescana din Modena (Italia) a câștigat în 2016 premiul I, iar maestrul bucătar Massimo Bottura a devenit un punct de reper pentru bucătăria italienească contemporană. Restaurantul are 3* Michelin, iar o masă poate ajunge și până la 200 de euro. Dacă îți cumperi bilete de avion spre Italia, știi unde să te oprești la cină. Dacă vrei să prinzi o masă la Osteria Francescana, trebuie să îți rezervi o masă cu 3 luni înainte.

Sursă video: Youtube

2. El Celler de Can Roca din Girona (Spain), câștigătorul premiului I din 2015, a luat în 2016 doar locul II. La fel ca Osteria Francescana, restaurantul spaniol pune accent pe bucătăria locală și stilul liber, o bucătărie de avant-gardă. Restaurantul e condus de trei frați care au crescut și locuiesc în continuare în Girona. Restaurantul are 3* Michelin.

3. Eleven Madison Park din York  (USA) e unul dintre restaurantele de lux din New York, unde poți prinde ceva mai ușor o masă, trebuie doar să îți faci rezervare online cu 2-3 săptămâni înainte spre deosebire de El Celler de Can Roca, rezervările se fac cu un an înainte. Restaurantul are un meniu care include 11 preparate standard, și e unul dintre cele mai apreciate restaurante din America de Nord. 

4. Central din Lima (Peru) e considerat a fi unul dintre cele mai bune restaurante din America de Sud. Restaurantul Central e condus de maestrul bucătar Virgilio Martinez și Pia Leon și se bazează pe un stil de mâncare contemporan peruvian din ecosistemele apropiate de Oceanul Pacific până la cele situate la peste 4000 m înălțime.

5. Noma din Copenhaga (Danemarca) e câștigătorul ediției din 2014, un restaurant care a făcut senzația, a cărui poveste o poți urmări și în filmul cu același nume. Maestrul bucătar René Redzepi a revoluționat bucătăria norvegiană. Turiști din întreaga lume au zbrurat din toate colțurile lumii pentru a gusta preparatele bucătarului Redzepi.

Sursă video: Youtube

Pe celelalte poziții au fost premiate restaurantele Mirazur din Menton (Franța), Mugaritz din Errenteria (Spania), Narisawa din Tokyo (Japonia), Steirereck din Viena (dacă alegi un city break în Viena știi unde să te oprești) pentru prima dată în top 10 și  Asador Extebarri din Axpe (Spania). Așa că dacă nu aveai motive suficiente ca să alegi o vacanță în Spania sau o vacanță în Italia, mâncarea tradițională ar trebuie să fie un imbold suficient, tocmai pentru că sunt multe restaurante care se află în top 50 cele mai bune restaurante din lume. Poziția 29 e ocupată, de exemplu, de Tickets, un restaurant din Barcelona specializat pe tapas. 

Sursă: theworlds50best.com/ Eater.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *