Guest post Mihai Radu • All Inclusive și basculantele de crenvurști

All Inclusive mi se pare că e o campanie împotriva turismului. Sună ceva de genul: Hei, vrei să faci turism? Atunci te voi băga eu undeva într-un țarc, o să te țin acolo, îți dau să mănânci, să bei, să orice, dacă vrei te ducem cu targa până pe plajă ca nu cumva să faci nici cea mai mică mișcare. E aiurea și faptul că All Inclusive e, în primul, o poveste despre mâncare. Bă, mănânci cât vrei! Pfuuu, foarte tare. Chiar asta îmi propusesem să fac: să-mi iau două săptămâni de concediu și să mănânc până rămân lat.

All Inclusive Sursă foto: Shutterstock

De ce să nu existe un All Inclusive așa: intrare gratis la toate muzeele, veți avea excursii gratuite la toate siturile arheologice. Ei bine, nu: veți avea o roabă de crenvurști în fiecare dimineață și o cadă de muștar la discreție, plus parizer, plus ouă. Nelimitat, cum erau minutele la Cosmote pe vremuri.

Pe de altă parte, dacă mergi undeva, altă zonă, altă țară, alt continent, parcă nu vrei să halești crenvurști. Parcă ai dori să simți pe limbă specificul local, iar nu potențatorii de gust și coloranții alimentari pe care îi ai și la tine în țară. La fel e faza cu: frate, râdem, ne distrăm, dar nu părăsim incinta. Stați aici. Aici mâncați, aici faceți baie în piscină, avem și ieșire la mare, dar ce rost are să treci dincolo de gard. Afară lumea e rea. Ce vă lipsește aici? Aveți de toate: apă, mâncare, băutură, distracție. Unde să vă duceți? Dar plimbare, aventură, imprevizibil, istorie, specific local, oameni?

Mihai Radu

***

Mihai Radu este jurnalist la săptămânalul Caţavencii şi scenarist la emisiunea Starea Naţiei. Pe parcursul lunilor iulie şi august, vom găzdui pe blogul Paravion.ro texte exclusive ale acestuia despre vacanţe, turism şi alte mondenităţi.

Citeste cele mai noi articole de calatorie pe blogul Paravion www.blog.paravion.ro

2 Comments

  1. Reply
    nicu

    Ai numai partial dreptate! Daca dispui de fonduri indestulatoare este chiar recomandat sa te lipsesti de ”all inclusive” si asa cum spui si tu sa te bucuri de ”plimbare, aventură, imprevizibil, istorie, specific local, oameni” dar cand nu prea ai bani cumperi pachetul all pentru ca iesi cam la jumatate din cat ai plati fara all. Unii poate intradevar se duc la all inclusive pentru ca sa manance ca spartii (eventual sa-si mai ia si in traista) dar totusi sa nu generalizam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *