Guest post Mihai Radu • Rondelul pozelor ce mor

Omul a devenit acea ființă care face multe poze. Cam asta a rămas să ne diferențieze de animale. Ok, hai să zicem, avem boala asta, facem poze, dar de ce ne băgăm și noi capul în ele? Hei, ce frumos e acest peisaj, dar știi cum ar fi și mai frumos? Să ne băgăm noi capetele în peisaj și să-l imortalizăm. Te gândești că vrei să vezi la un moment dat poze cu locurile pe unde ai fost, ok, dar de ce ne băgăm și noi mecla?

Selfie

Nu mai zic că nici nu are sens să faci poze. Pe bune, vrei să faci poze Turnului Eiffel? E plin internetul de milioane de poze, toate mult mai mișto decât cele pe care le facem noi. Aa, că mai avem momentele acelea artistice: o gâză, o floricică, așa, foarte de aproape. Mă mir că nu ne punem pe jos, să ne facem selfie cu gâza.

Imaginați-vă cum va fi peste milioane de ani când vor veni niște civilizații extraterestre și vor găsi o planetă plină de poze. Cine au fost oamenii? Mm, pare că niște ființe care-și bagă capul în poze. Deci, vă zic, am construit imperii, cultură, civilizații, am zburat pe Lună și chiar mai departe. Eh, o să rămânem cunoscuți în galaxie ca ăia care își fac poze cu toate chestiile și le pun pe Facebook dup-aia. Dacă omenirea ar avea o memorie cum au calculatoarele, cred că în momentul ăsta ar trebui să ștergem chestii pe care le ținem minte despre preistorie și antichitate ca să facem loc pentru poze cu noi la Paris, noi în Londra, noi peste tot.

Mihai Radu

***

Mihai Radu este jurnalist la săptămânalul Caţavencii şi scenarist la emisiunea Starea Naţiei. Pe parcursul lunilor iulie şi august, vom găzdui pe blogul Paravion.ro texte exclusive ale acestuia despre vacanţe, turism şi alte mondenităţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *