Guest post Mihai Radu • Protecție, cât mai multă protecție, că ne ucide planeta

Soarele e nociv, faci cancer de piele, e oribil, nu ai voie să stai la soare decât 5 minute, între 7.30 și 7.35 dimineața, apoi gata! și nici atunci nu stai dezbrăcat, ci cu un tricou, te bronzezi prin el. Aa, și pe sub tricou te dai cu cremă de protecție. De fapt, e recomandat să te dai și peste tricou, ca să fii sigur că nu te atinge nici o rază de soare. Câteodată te gândești când naiba s-a schimbat lumea într-atât? Soarele, în copilăria noastră era bun, era sănătate, era sursă a vieții. Toate fazele alea despre “copiii care râd în soare”. Îîî, în acest moment pare ceva horror!

Plajă

Sursă foto: Shutterstock.com

La fel se întâmplă acum cu roșiile. Știți roșiile alea cu moț. Eh, cică sunt cancerigene, pentru că moțul ăla e dovada faptului că au fost stropite cu ceva foarte nasol ca să se coacă mai repede. Acele roșii existau și în curtea bunicii, erau gustoase, erau bune, zemoase, cum vreți. Ei bine, acuma vedem că trebuie să ne ferim de ele, că în moțul ăla stă ascunsă boala. Incredibil.

Și din nou te întrebi: ce naiba s-a întâmplat, frate, în acești ani? Apa, nu mai zic, așa e bună doar dacă e îmbuteliată și tot restul. Aerul? Aerul e moarte, toxic, plin de alergeni, de noxe. Nu vi se pare că, ușor-ușor, descoperim că, de fapt, planeta asta ne respinge? Nu vi se pare că ne bate tot mai multe apropouri de genul: hai, ușchiala? Mă rog, adevărul e că mai are și planeta dreptate la câte i-am făcut.

Mihai Radu

***

Mihai Radu este jurnalist la săptămânalul Caţavencii şi scenarist la emisiunea Starea Naţiei. Pe parcursul lunilor iulie şi august, vom găzdui pe blogul Paravion.ro texte exclusive ale acestuia despre vacanţe, turism şi alte mondenităţi.

1 Comment

  1. Reply
    Lucia

    Ori e vorba de cati mai multi bani dati farmaciilor pentru medicamente si protectii . Ca reclama la medicamentul pe care trebuie NEAPARAT sa-l iei daca faci tratament cu alte medicamente ca sa-ti protejeze stomacul ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *