Paravion susţine tinerii sportivi români • Alessia Maria Florea, campioană națională la tenis

Alessia Maria Florea e o micuță tenismenă de doar 9 ani, din Râmnicu Vâlcea, care a câștigat deja o mulțime de medalii la categoria sa de vârstă. Susținem tinerii sportivi români și am dorit să aflăm cum arată o zi din viața ei, ce sportivi admiră, unde i-ar plăcea să călătorească și care sunt planurile ei de viitor. Noi îi dorim la fel de multe medalii pe viitor și suntem siguri că o să devină o jucătoare de tenis profesionistă. Acesta e unul dintre visele ei.

Alessia Florea

1. Cum arată o zi din viaţa ta?

Alessia: Programul meu zilnic funcționează după o anumită rutină, pentru a-mi aloca timp pentru fiecare activitate. La ora 6 jumate mă trezesc, îmi fac igiena corporală, iau micul dejun, după care ma îndrept spre școală. După terminarea orelor de curs mă duc cu pași grăbiți spre casa pentru a servi prânzul și a mă odihni, întrucât urmează antrenamentul de tenis. Antrenament începe la ora 17:30 și se încheie la ora 20. Odată ajunsă acasă îmi pregătesc temele pentru a doua zi. La ora 22, obosită, dar multumită de ceea ce am realizat în ziua respectivă, adorm liniștită.

 2. Care sunt obiectivele pe care le ai pentru viitor?

A: Atât școala, cât și tenisul sunt foarte importante în viața mea, pentu viitorul meu, propunându-mi astfel obiective clare atât în plan scolar (atenția desăvarșită la ore, întrucât la finalul fiecărei ore de clasa să pot rămâne cu un bagaj cât mai mare de cunoștințe ), dar și în plan tenisistic (în primul rând, să fiu disciplinată pe terenul de tenis, să fiu atentă la toate informațiile date de către antrenorul meu, pentru a-mi desăvarși tehnica, tactica, pregătirea fizică și mentală, deoarece îmi doresc să ajung o jucătoare profesionistă) . 

3. Unde ţi-ar plăcea să călătoreşti, dacă ai putea pleca oriunde în lume?

A: Mi-ar plăcea să descopăr cât mai multe locuri frumoase, unde să am ce să vizitez și de unde să rămân cu amintiri plăcute. Printre aceste destinații s-ar putea enumera: Franța (Disneyland Paris, Roland Garros), Italia (Italian Open), Australia (Australian Open), Marea Britanie (Wimbledon), Statele Unite ale Americii (U.S. Open).

DSC_6397

4. Ce faci în timpul liber când nu joci tenis şi nu mergi la şcoală?

A: În timpul liber, pentru a mă relaxa, prefer să merg în parc, să fac cumpărături, să citesc,  dar nu în ultimul rând să merg la piscină, unde pot înota liniștită.

5. Care sunt sportiviii pe care îi admiri și de ce?

A: Sportivul pe care îl admir cel mai mult este jucătoarea de tenis Serena Williams. Întrucât este foarte bună, muncitoare, luptătoare, fizic este foarte bine pregătită; este o „Învingătoare”. Îl admir și pe Novak Djokovic, de asemenea, pentru că este foarte muncitor, foarte atent, dar și amuzant atunci când este cazul.

 

DSC_5934

  *** Sursă foto: Fotografii din arhiva personală a tenismenei Alessia Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *