Guest post Mihai Radu • Există ceva mai nasol decât lipsa cafelei. O cafea proastă

 

Există oameni care se ridică din pat și apoi umblă prin casă până se trezesc. Mai exact, umblă chiauni, dezorientați, până în momentul în care își beau cafeaua. Apoi, brusc, după două guri, parcă își amintesc că au coloană vertebrală și creier funcțional.

Eu sunt unul dintre ei.

cafea

Există însă ceva mai nasol decât lipsa cafelei dimineața. O cafea proastă.

O cafea proastă băută dimineața te trezește și ea. Dar trezește și monstrul din tine. Nu faci de-atunci înainte decât să cauți “o cafea”. Mai vrei “o cafea” adică o cafea bună, o cafea care chiar să te trezească, să te plaseze ok în lume și să te facă să uiți de faptul că omenirea acest acest prost obicei al trezitului de dimineață.

Lucrurile devin și mai frustrante în vacanță pentru că, trezindu-te la ce oră vrei, cafeaua trebuie să fie aproape o delectare.

Eh, și nu se întâmplă mereu. Ba mie mi se întâmplă rar.

Există mai multe scenarii care îți pot tulbura diminețile de vacanță.

Cafeaua slabă. Cum e cafeaua grecească sau turcească. Ele sunt bune… dar e chestia aia: nu sunt genul meu!

Apoi e chelnerul ăla care-ți zice:

– Noi așa o facem!

Te simți cumva un ciudat, pentru că te uiți peste tot în jur, și mulți beau cafea. Deci e o problemă cu tine. Chiar fața chelnerului o spune: “Vezi, buba e la tine! Noi o facem așa de sute de ani și oamenii o beau, tu ești defect!”

Și-apoi, e foarte greu să cauți cafea dimineața în vacanță. Unde să te duci?

Așa că o bei pe aia.

Mă rog, după câteva zile ajunge să-ți placă foarte mult. Moment în care îi pari și mai ciudat tipului care te servește și care vede că bei cu atâta poftă.

Mihai Radu

***

Mihai Radu este jurnalist la săptămânalul Caţavencii şi scenarist la emisiunea Starea Naţiei. Pe parcursul lunilor iulie şi august, vom găzdui pe blogul Paravion.ro texte exclusive ale acestuia despre vacanţe, turism şi alte mondenităţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *