Guest post Mihai Radu • Top 3 persoane amuzante la plajă

 

1. Tipa care vine hotărâtă pe bronzat. Stă nemișcată, ca o șopârlă pe zid.

Mai întâi se unge toată, fiecare milimetru, după care paralizează pe șezlong. Nu a venit la plajă să se prostească, nu se joacă, e serioasă ca la job.

Dacă bronzatul ar fi probă olimpică fetele astea ar trage pentru aur. Mă rog, pentru bronz.

Bronz

Mai sunt unele tipe care prin ultraviolete și alte chestii… când te duci tu la plajă ele se întorc. Merg la plajă dimineața, la 6 și stau în picioare în fața mării, cu brațele depărtate de corp, ca niște antene. E o conectare acolo cu ceva, nu intru în detalii, că mi se pare periculos.

2. Tipul foarte gras cu slipi foarte, foarte mici.

Pare, mai degrabă, că în momentul în care s-a dezbrăcat ca să iasă la plajă nu a putut să și-i dea jos și să ia ceva mai ok pe el. Îți imaginezi că sunt niște slipi îmbrăcați demult, cu mulți ani și multe kilograme în urmă.

Te gândești că fetița lui de cinci ani stă în cameră și plânge, neputând să-și explice de ce taică-su s-a îmbrăcat cu slipul ei.

3. Cei care-și tot aranjează șezlongul și umbrela.

Fie vor un contact optim cu soarele, să pize razele într-un anumit unghi pe corpul lor, sau nu știu ce, fie tot trag de umbrelă și o poziționează să le facă umbră la cap, dar în rest să se bronzeze. La un moment dat se depărtează cu șezlongul de restul lumii, ai impresia că e o strategie ca să plece cu el de pe plajă.

Mihai Radu

*** Mihai Radu este jurnalist la săptămânalul Caţavencii şi scenarist la emisiunea Starea Naţiei. Pe parcursul lunilor iulie şi august, vom găzdui pe blogul Paravion.ro texte exclusive ale acestuia despre vacanţe, turism şi alte mondenităţi.

 

1 Comment

  1. Reply
    Marin

    ,,Tipul cu slipi mici''. Corect incorect !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *