Rezervările făcute de pe mobil au crescut cu 50% față de anul trecut

Potrivit unui comunicat de presă dat de Paravion, în primele 5 luni ale anului 2016 rezervările pentru bilete de avion și vacanțe făcute de pe mobil au crescut cu aproximativ 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, jumătate din turiștii români folosesc dispozitive cu sisteme de operare iOS, aproximativ 47% folosesc telefoane mobile cu sistem de operare Android, iar 3% mobile Windows pentru rezervările online.

shutterstock_268450487Sursă foto: Shutterstock.com

Cu toate că tot mai mulți români folosesc mobilul sau tableta pentru a face rezervări online, în primele 6 luni din 2016, 65% dintre rezervări au fost realizate de pe desktop. Chiar dacă tot mai mulți utilizatorilor își iau datele și află informații de pe mobil, majoritatea preferă încă să achiziționeze pachetele sau biletele de avion de pe desktop.

„Românii folosesc tot mai mult smartphone-urile și tabletele pentru achiziționarea biletelor de avion, volumul vânzărilor pe acest segment crescând cu 52%, în primele cinci luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015. Și rezervările de pachete turistice de pe dispozitivele mobile au avansat cu 35% în intervalul ianuarie – mai 2016, față de aceeași perioadă a anului precedent. Evoluția a fost determinată și de optimizarea permanentă a site-ului nostru, în ton cu politica Google, care solicită variante mobile responsive”, a declarat Remus Vișan, Directorul General al Paravion.

Într-un articol publicat pe marketingland.com, se arată că tot mai mulți developeri creează site-uri care sunt mobile friendly, care nu mai trebuiesc, așadar, convertite. Trendul global arată că mobilul va deveni în anii următori principalul dispozitiv folosit de utilizatori pentru achiziții online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *