Paravion susține sportivii români • Interviu cu Eugen Țițirigă

Continuăm seria „Paravion susține sportivii români” cu Eugen Țițirigă, colegul nostru de la Paravion, pe care l-am sprijinit să alerge la Ștafeta Carpaților, Maratonul DHL. Primul maraton l-a încheiat anul aceasta la Chișinău, în luna martie, fără să aibă, la momentul respectiv, o pregătire îndelungată. 

00032-alinbotea-672-rsXijSursă foto: Pagina Facebook DHL

Paravion: Când te-ai apucat  de sport, și de ce tocmai de alergat?

De sport m-am apucat la 14 ani și de curând de alergat într-un moment în care eram la birou, și am zis ca azi voi face mai mult și am început sa alerg mai întâi la sala încet, încet foarte încet, dar cu un mare orgoliu.

P: Cât alergi pe săptămână și când?

În momentul de față, cariera e mai presus de alergare, cele 2 sau 3 alergări pe săptămână par să mă țină în formă, 10 km cel puțin la fiecare ieșire, tot timpul cu gândul de a-mi depăși timpii anteriori. 

Care a fost cea mai frumoasă competiție la care ai participat până acum?

Prima competiție oficială a fost cea mai frumosă desigur, cu mari emoții după doar o lună de alergare/pregătire, prin luna martie, la Chișinău. Așa cum ziceam, am început cu un mare orgoliu primul maraton.

P: Ce ponturi ai pentru cei care vor să se apuce de acest sport?

Pentru cei ce se pregătesc de alergări serioase, recomand o pregătire tehnică mai întâi de toate. Eu pot spune că am petrecut câteva zile aflând cum se pregătesc marii sportivi, cum trebuie să pășești, cum să respiri, ce încălțăminte să alegi, ce să mănânci, ce echipament să alegi. În al doilea rând, ai nevoie de antrenament psihologic, pentru că ține tot de cât de bine vei alerga. Toate lucrurile astea mă fac la finalul unui maraton să fiu întristat ca s-a terminat.

P: Care sunt locurile tale de vacanță preferate?

Îmi place foarte mult să înot și să mă relaxez; la munte sau la mare, nu mă deranjează deloc apa sau munții. Destinațiile preferate de vacanță rămân cele exotice, fără o precizare exactă. 

P: Ce muzică asculți când alergi?

În timp ce alerg, prefer să ascult muzică electronică, instrumentală, rock și tot ce mă face să debordez de energie.

P: Ai văzut filmul Singurăratea alergătorului de cursă lungă?

Încă nu, dar recomandarea pare să se potrivească perfect cu alergarea și sentimentul de participare la un maraton. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *