Cele mai tranzitate aeroporturi în sezonul estival

Potrivit unui comunicat de presă oferit de Paravion, turiștii români au călătorit în perioada verii nu doar pentru concedii, ci și în interes de afaceri, cheltuind, în medie 270 euro pentru biletele de avion dus-întors. Din punctul de vedere al biletelor de avion vândute, cea mai aglomerată lună a fost august, pentru mijlocul și finalul lunii august înregistrându-se cele mai multe zboruri pe rute internaționale.

shutterstock_344403392Sursă foto: Shutterstock.com

Pe segmentul de zboruri internaționale și pachete city break, destinațiile de top alese de turiștii români au fost Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen și Viena, de altfel, unele dintre cele mai căutate destinații city break pe întreg parcursul anului 2016. În ceea ce privește destinațiile charter și sejururile de 7 zile, Grecia se află, din nou, în topul preferințelor turiștilor români, așa cum s-a întâmplat și în 2015. Printre cele mai populare insule grecești spre care au zburat turiștii români se numără Creta, Rhodos și Zakynthos.

„Se zboară frecvent din România, iar vara este sezonul cu cele mai multe călătorii în afara țării. Un motiv evident sunt vacanțele specifice, dar dacă ne uităm la destinații și la durata călătoriei, observăm că românii călătoresc foarte des și cu alt scop decât concediul. Una dintre cele mai traficate destinații de vară a fost Istanbul, care, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat anul acesta, a rămas o destinație de afaceri importantă pentru români”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *