Bangkok, peste 21 milioane de turiști în 2016

De câțiva ani, Bangkok împarte cu Londra prima poziție din topul celor mai vizitate orașe din lume, top realizat de MasterCard, care ia în considerare turiștii care vin pe rute internaționale și petrec cel puțin o noapte la destinație. Până la finalul lui 2016, se preconizează că Bangkok va primi peste 21 milioane de turiști, urmat fiind de Londra, Paris, Dubai, New York, Singapore, Kuala Lumpur, Istanbul, Tokyo și Seul.

shutterstock_367503629Sursă foto: Shutterstock.com

Bangkok oferă una dintre cele mai diverse experiențe de vacanță atunci când vine vorba de bucătăria tradițională, obiective turistice, dar te supune și unui șoc cultural atunci când explorezi istoria veche a orașului din templele budiste și te oprești, ulterior, în centrul ultra-modern cu clădiri zgârie-nori și mall-uri imense. Bangkok s-ar putea să fie vizitat de atât de mulți turiști și pentru că e poarta de legătură spre unele dintre cele mai fascinante locuri din Thailanda, cum ar fi Phuket, Koh Samui, Chian Mai, Ko Phi-Phi. Dacă vrei să ajungi în oricare dintre aceste mici paradisuri, cea mai bună variantă ar fi să te interesezi de bilete de avion spre Bangkok, iar de acolo să te uiți după un zbor intern care, de obiecei, e foarte ieftin.

shutterstock_389485657Sursă foto: Shutterstock.com

Dacă petreci doar o zi în Bangkok, trebuie să ajungi la Piața plutitoare Damnoen Saduak fie doar și ca să admiri bărcile plutitoare încârcate cu fructe și flori. O altă experiență de neratat ar fi să încerci mâncarea delicioasă de pe străzile din Bangkok, care e gătită cu atât de multă măiestrie încât nu o să vrei să mai intri în vreun restaurant. 

shutterstock_342199925Sursă foto: Shutterstock.com

Dintre obiectivele turistice, nu rata Marele Palat și Templul Wat Phra Kaew, Templul Zorilor (Wat Arun), unul dintre cele mai frumoase temple din Bangkok, situat chiar pe malul râului și Templul lui Buddha Înclinat (Wat Pho). Iar dacă ai suficient timp, ar trebuie să încerci și un masaj Thai.

Pentru tine care sunt criteriile cele mai importante atunci când alegi o vacanță exotică?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *