Festivaluri și evenimente în octombrie

Cel mai cunoscut festival al lunii octombrie din Europa e Oktoberfest, din Bavaria. Doar că festivalul anual ținut în Munchen începe la jumătatea lunii septembrie și se termină la începutul lunii octombrie, așa că ar trebui, mai degrabă, să se cheme Septemberfest. Chiar dacă Oktoberfest se încheie astăzi, mai sunt alte festivaluri și evenimente la care ai putea participa în luna octombrie.

shutterstock_317479337Sursă foto: Shutterstock.com

Frieze London și Festivalul de Film BFI – dacă ajungi în următoarele zile într-un city break în Londra, poți merge în Parcul Regent, unde între 6-9 octombrie poți vedea expozițiile unora dintre cei mai importanți artiști contemporani sau îi poți asculta în dezbateri live. Poți afla mai multe detalii, aici.

Tot în Londra are loc și Festivalul de Film BFI, ajuns la cea de-a 60-cea ediție. Dacă vrei să mergi la un film și să fotografiezi câteva vedete de la Hollywood, atunci trebuie să mergi la premierele care au loc în următoarele două săptămâni în Londra. Festivalul BFI ține din 5 – 16 octombrie, și poți afla mai multe detalii, aici.

Amsterdam Dance Event  – chiar dacă sezonul estival a luat sfârșit, în Amsterdam, festivalurile de muzică, concertele și alte evenimente culturale sunt la fel de prezente. Capitala tinerilor din Europa continuă să fie în topul celor mai căutate destinații city break, iar biletele de avion spre Amsterdam sunt ceva mai accesibile ca preț, decât în lunile de vară. Festivalul de muzică Amsterdam Dance Event aduce în capitala Olandei o serie de Dj-i internaționali între 19-23 octombrie.

Diwali – sau Festivalul luminilor e un eveniment religios important care are loc în India în fiecare an. În 2016, Festivalul luminilor începe în 30 octombrie și se încheie în 3 noiembrie. Dacă vrei să descoperi India în straie de sărbătoare, sub luminile lămpilor și ale lumânărilor, atunci poți să te interesezi de bilete de avion spre New Delhi.

Halloween – e una dintre cele mai cunoscute sărbători americane care a fost exportată în mai multe colțuri din lume. Dacă ajungi într-o vacanță în New York sau oriunde altundeva în Statele Unite ale Americii, la finalul lunii octombrie, poți să te îngrozești de monștri și zombi care bântuie străzile sau să te amuze personajele din desenele animate, fie doar și pentru o seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *