Regiunile Gastronomice Europene în 2019: Sibiu și Egeea de Sud (Grecia)

În 29 septembrie 2016, juriul IGCAT (Juriul Institutului internațional pentru gastronomie, cultură, arte şi turism) a anunțat, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, câștigătorii competiției pentru Regiunea Gastronomică Europeană 2019, premiul fiind împărțit de județul Sibiu și Egeea de Sud (Grecia). Cu această ocazie, fosta Capitală culturală europeană în 2007, Sibiu, va primi, probabil un flux important de turiști, având în vedere că în 2007 Sibiu a avut peste 1 milion de turiști, iar bucătăria grecească din Rhodos, Mykonos, Santorini, Paros, Kos sau Naxos va fi mai gustoasă ca niciodată. Pe lângă titlul oficial câștigat de cele două regiuni, în următorii ani, vor crește atât investițiile și ajutorul acordat producătorilor locali, dar și numărul festivalurilor culinare. Județul Sibiu e prima regiune din România premiată de IGCAT, potrivit AGERPRES.

Ce preparat românesc ai recomanda unui turist străin care ajunge pentru prima dată în România?

shutterstock_498763294Sursă foto: Shutterstock.com

 

Pentru turiști, potențialul gastronomic al regiunilor pe care le vizitează e un factor important atunci când pleacă în vacanță, de aceea preferă tavernele conduse de familii și restaurantele de top care folosesc produse locale proaspete. Pentru tine, bucătăria locală e importantă atunci când îți alegi un pachet de vacanță în afara țării?

Regiunile Gatronomice Europene în 2017 și 2018

shutterstock_245445541Sursă foto: Shutterstock.com

În 2017, Regiunile Gastronomice Europene premiate sunt Riga-Gauja, din Latvia, partea centrală a Danemarcii care include și cel de-al doilea oraș ca mărime din Danemarca, Aarhus, și Estul Lombardiei, din Italia. în 2018, regiunea Brabant din Olanda a fost desemnată câștigătoare alături de regiunea Galway, din partea vestică a Irlandei. Rezervă-ți acum bilete de avion spre una dintre cele 5 destinații!

Sursă: europeanregionofgastronomy.org

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *