Amsterdam, Praga, Roma și Milano, în topul destinațiilor preferate de români

Turiștii români alocă un buget tot mai mare pachetelor city break și pleacă în vacanțe de weekend, în medie, de 3 sau 4 ori pe an. În topul celor mai căutate destinații de toamnă se regăsesc Amsterdam, una dintre destinațiile preferate ale tinerilor de până în 35 de ani, Praga, Roma, Milano și Paris. Chiar dacă unii turiști și-au planificat concediile încă din primăvară, numărul rezervărilor pe acest segment a crescut semnificativ începând cu sfârșitul lunii august.

shutterstock_328037060Toamnă în Praga (sursă foto: Shutterstock.com)

Potrivit unui comunicat de presă al Paravion, pachetele city break sunt pe un trend ascendent toamna aceasta, vânzările crescând cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tinerii de până în 35 de ani călătoresc cel mai mult, 60% dintre pachetele city break vândute pentru octombrie și noiembrie, fiind achiziționate de ei. În topul destinațiilor preferate de tineri se află Amsterdam, Praga și Barcelona, în timp ce seniorii preferă, în continuare, destinații precum Praga, Viena ori Bruxelles. În același timp, a crescut interesul pentru destinații și experiențe culturale noi.

„Românii sunt tot mai dornici să descopere locuri cu o încărcătură culturală bogată. Înclinația către diversitate se reflectă și în topul destinațiilor de city break alese, care se schimbă de la un sezon la altul. Astfel, dacă în toamna anului trecut aveam o cerere crescută pentru Viena, Istanbul, Varșovia sau Munchen, acum au apărut noi destinații în clasament. Doar orașul Amsterdam a ramas în topul preferinţelor turiştilor români şi în acest an, ca şi în 2015”, a declarat Remus Vișan, Director General Paravion.

În medie, turiștii români care și-au rezervat city break-uri prin Paravion au cheltuit 250 euro/persoană, preț care include biletul de avion dus-întors și cazarea pentru 2 sau 3 nopți cu mic dejun, la un hotel de 3*.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *