Cum să călătorești cât mai mult. Top destinații în 2016

De la an la an, e tot mai ușor să călătorești peste granițe, mai ales dacă ești un bun cunoscător al ofertelor disponibile în online. E mai ușor ca oricând să intri de pe desktop sau mobil și să rezervi în câteva minute bilete de avion sau alte pachete de vacanță și să plătești cu cardul. Mai greu e să te decizi ce oraș sau țară vrei să descoperi. 

Cele mai frumoase locuri din lume de vazut in vacanta

Dacă vrei să găsești combinația ideală la prețuri accesibile, e bine să cauți bilete de avion cu 60 de zile înainte de zbor, și, de preferință, ar trebui să te uiți după zboruri din timpul săptămânii – marți și miercuri biletele de avion fiind mai ieftine. Iar pentru că în România sunt tot mai multe zboruri disponibile nu doar din București, poți să verifici și zborurile disponibile din alte orașe – chiar și cu un bilet low-cost extra pe o rută internă, prețul final s-ar putea să fie mai mic.

Potrivit datelor Paravion, în 2016, tinerii între 25 de ani și 34 au călătorit cel mai mult, aproape jumătate dintre pachetele city break cumpărate, bilete de avion și alte servicii de turism fiind achiziționate de ei. Tinerii preferă vacanțele city break și datorită prețului mai puțin fluctuant al acestora, dar și pentru că își propun să viziteze 2 sau 3 destinații pe an, pe lângă concediul de vară la plajă. De altfel, cele mai populare destinații de vară au fost Grecia, Turcia și Spania, foarte căutate de turiștii români. Cele mai multe sejururi de vară s-au vândut pentru Creta și Zakynthos, urmate de Antalya.

vacante in Grecia

Printre cele mai populare destinații de vacanță în primele 9 luni din 2016 după numărul biletelor de avion vândute se regăsesc Amsterdam, Istanbul, Munchen și Frankfurt. Spre deosebire de 2015, singurul oraș care a ieșit din top 5 destinații pe segmentul biletelor de avion a fost Viena, o destinație unde turiștii preferă să își rezerve minivacanțe care includ prețul biletului de avion și cazarea.

Tu ce destinații ți-ai propus să vizitezi în 2017?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *