Ce poți face într-un city break în Barcelona iarna

Piata de Craciun din Barcelona un loc pe care merita sa-l vezi

Un city break în Barcelona iarna e o alegere potrivită dacă vrei să vizitezi principalele obiective turistice fără să stai la coadă, pentru că orașul e mai puțin invadat de turiști. În plus, vremea e perfectă pentru a descoperi orașul la pas cu rucsacul în spate. În timpul zilei, temperaturile medii sunt în jurul valorii de 15 °C, iar noaptea acestea scad rar sub 5 °C.

Barcelona e un oraș tineresc și extrem de colorat. E suficient să te plimbi prin Parcul Guell sau să vizitezi Casa Balto ca să înțelegi de ce turiștii sunt fascinați de arhitectura Barcelonei. Catedrala Sagrada Familia e în renovare de câțiva ani, dar chiar și așa merită să te oprești și să o vizitezi în interior. Ori poți să îți programezi un city break în Barcelona în viitor, mai exact în 2026 sau 2028 când aceasta va fi gata, la 100 de ani de la moartea arhitectului său, Gaudi, care a fost lovit de un tramvai și a murit în urma impactului. La fel de fascinante sunt și Muzeul Picasso și Palatul Guell, pe care îl poți vizita. Biletul de intrare costă 12 euro.

terase in Barcelona iarna

Dacă vrei să petreci o seară în unele dintre cele mai boeme restaurante din Barcelona, e suficient să te oprești în cartierul Born. Iar dacă ții să-ți amintești de vară, poți oricând să mergi într-o plimbare pe malul Mării Mediterane. Chiar și în perioada iernii, vei întâlni numeroși localnici pe plajele din Barcelona. La polul opus, dacă îți cumperi bilete de avion spre Barcelona în perioada Sărbătorilor de iarnă și vrei să intri în atmosfera magică de Căciun poți să te oprești în Piața de Crăciun Santa Llucia. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *