Ce alegi când zbori prima dată spre Spania, Barcelona sau Madrid?

Viziteaza Parcul Guell intr-un city break in Barcelona

Să te oprești în orașul lui Gaudi sau în capitala muzeelor din Spania?

Turiștii care vor să viziteze Spania pentru prima dată aleg, cu precădere, un city break în Barcelona, care, nu întâmplător, e și cea mai populară destinație din Spania. Anual, orașul e vizitat de milioane de turiști – peste 7 milioane de turiști în ultimii ani, în timp ce în Madrid numărul turiștilor atinge 5 milioane de vizitatori anual. Într-o anumită măsură, destinații turistice își pierd, treptat, farmecul sau sunt pur și simplu sufocate de fluxul de oameni, în special în sezonul estival. Așadar, nu e de mirare că primarul din Barcelona a vrut să limiteze numărul de turiști care vizitează Barcelona.​ 

Care e cea mai accesibilă destinație din România?

În ultimii ani, biletele de avion spre Barcelona cu plecare din România au fost ceva mai accesibile ca preț, dar destul de recent, zborurile spre Madrid rivalizează cu ofertele pentru orașul lui Gaudi. Dacă te interesează să vizitezi cele mai fascinante muzee din Spania, ai un motiv în plus să alegi un city break în Madrid, iar dacă preferi arhitectura barocă, Barcelona s-ar putea să fie o alegere mai inspirată. Dacă te gândești să zbori spre Spania iarna, e bine să știi că în Madrid temperaturile sunt destul de scăzute, cu valori apropiate de temperaturile din România, în timp ce în Barcelona acestea rămân în jurul valorii de 10 °C.

Dacă vrei să descoperi Spania în extra-sezon, poți să verifici ofertele pentru bilete de avion cu plecare nu doar din București, ci și din principalele orașe din provincie, cum ar fi Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu sau Craiova. E adevărat, din București spre Spania ai curse zilnice, în timp ce zborurile din provincie sunt ocazionale. Așa că e indicat să verifici, din timp, legăturile directe sau zborurile cu escală spre Spania.

Vizitează Muzeul Prada intr-un city break in Madrid - Statuia lui Velasquez
Statuia lui Velasquez din fața Muzeului Prado, Madrid

În cele din urmă, un lucru e cert. La fel ca britanicii, francezii sau germanii, românii iubesc Spania, fie că aleg un sejururi  în Tenerife sau Mallorca, ori escapade city break în Barcelona, Valencia sau Madrid. Spania rămâne tărâmul de poveste cu palate, muzee și clădiri baroce unica în lume, dar și locul unde poți încerca oricând preparatelor delicioase spaniole sau vinurile de Rioja, atuuri care fac din Spania o destinație de vacanță perfectă în orice perioadă a anului. Trebuie doar să știi ce îți dorești de la următoarea vacanță. Apoi să alegi.

Pe tine ce te atrage mai mult, un city break în Madrid sau o vacanță în Barcelona? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *