City break de primăvară la Roma sau Atena, de la 145 euro

Plaka, unul dintre cele mai frumoase cartiere din Atena

Ți-ar plăcea să vezi cea mai mare Catedrală din lume sau să urci la Acropole? Vrei să pleci într-un city break ieftin la începutul primăverii? Ce-ar fi să te oprești la Roma sau Atena, două orașe unice în Europa, unde poți vedea și astăzi urmele Antichității grecești sau romane.

Atena e un oraș pe care o să îți dorești să-l descoperi la pas, începând cu Acropolele, continuând cu cartierul Plaka, unde găsești cele mai bune restaurante și numeroase magazine de unde îți poți cumpăra suveniruri, până în Piața Syntagma. De acolo, trebuie doar să traversezi strada ca să ajungi în fața Parlamentului la schimbarea gărzii, iar la 5 minute distanță de Parlament, te-ai putea plimba în frumoasele Grădini Naționale, special amenajate la cerința reginei Amalia. Grădinile Naționale sunt un loc potrivit pentru o plimbare în mijlocul naturii și pentru deconectare, chiar în centrul aglomerat al orașului.

După ce vezi Pantheonul și Teatrul lui Dionysos, s-ar putea să vrei să vezi Muzeul Acropolis și Muzeul Național de Arheologie din Atena, unde sunt expuse colecții unice în lume din perioada antică și preistorică grecească. Acestea sunt doar câteva lucruri pe care poți să le faci într-un city break la Atena.

E greu să îți dai seama care dintre cele două orașe are un potențial cultural și istoric mai impunător. Într-un city break la Roma descoperi, pe rând, istoria fascinantă a Imperiului roman, dacă te oprești la Colosseum, la Forumul roman sau dacă explorezi catacombele de sub Roma care alcătuiesc un veritabil oraș subteran.

Gradina de portocali cu priveliste spre Bazilica Sf. Pentru
Grădina de portocali de pe Dealul Aventin, cu priveliște spre Bazilica Sf. Petru

În cazul în care ajungi la Roma în lunile aprilie sau mai trebuie să urci pe dealul Aventin, una dintre cele 7 coline ale Romei, aflată în apropierea Colosseumului. Pe dealul Aventin poți să te plimbi prin Grădinile de trandafiri (Roseta Comunale) și Grădina de portocali. Pe lângă sutele de soiuri de trandafiri și mirosul de portocali, vei descoperi o priveliște panoramică de neuitat deasupra Romei și a Bazilicii Sfântul Petru, cel mai mare lăcaș creștin din lume. 

Dacă te atrage tot mai mult gândul de a călători primăvara, e bine să știi că temperaturile din Roma și Atena sunt peste media europeană, așa că o să te bucuri de ceva mai mult soare. Nu strică nici că valurile de turiști nu se îngrămădesc să plece în vacanță decât undeva la sfârșitul lunii mai, așa că străzile nu o să fie foarte aglomerate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *