5 plaje din Grecia pentru la vară, care te fac să uiți acum de iarnă

vacante Grecia

În Grecia sunt câteva mii de insule și la fel de multe plaje sălbatice sau special amenajate unde ai putea să te bronzezi la vară, să faci scuba-diving sau snorkeling. O vacanță în Grecia e alegerea perfectă pentru un sejur în familie pe insula Creta, pentru o vacanță în cuplu în Zakynthos sau o aventură alături de gașcă în Lefkada.

Lefkada e insula vânturilor, o destinație excelentă pentru surf, dar și pentru un sejur în timpul căruia să te bucuri de plaje izolate, aproape sălbatice, parțial amenajate. Dacă vrei să pleci spre Grecia cu mașina, poți ajunge ușor în Lefkada, pentru că insula e legată de continent, așa că nu vei fi nevoit să plătești transportul cu feribotul. Una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada e plaja Porto Katsiki cu ape turcoaz și stânci dramatice care o mărginesc.

Porto Katsiki, una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada
Plaja Porto Katsiki, Lefkada

Skopelos e una dintre insulele de vis din Grecia unde poți ajunge la vară. Dacă vrei să practici scuba-diving sau snorkeling, poți să te oprești la o vacanță în Skopelos, insula cunoscută pentru pădurile de pini care înaintează până foarte aproape de plaje și pentru golfurile cu ape turcoaz. Plaja Panormos e una dintre cele mai cunoscute plaje din Skopelos, și se află la 12 km de centrul orașului Skopelos.

Panormos, una dintre cele mai frumoase plaje din Skopelos
Plaja Panormos, de pe insula Skopelos

E foarte ușor să ajungi într-o vacanță în Skiathos pentru că ai curse charter din România spre Skiathos. Cea mai cunoscută plajă din Skiathos e Koukounaries, aflată la 12 km de centrul orașului, plaja mărginită de păduri de pini fiind special amenjată pentru familiile cu copii. Dacă vrei să ajungi într-un loc mai izolat, poți merge cu feribotul sau cu o ambarcațiune de mici dimensiuni pe plaja Lalaria. 

Una dintre cele mai frumoase plaje din Skiathos, Koukounaries
Plaja Koukounaries, Insula Skiathos

Parga e una dintre cele mai liniștite insule grecești, potrivită pentru un sejur alături de copii sau pentru cuplurile care își doresc un sejur de relaxare, nefiind interesați de viața de noapte, ci mai degrabă de preparatele tradiționale servite în tavernele grecești uitate de lume. Dacă ajungi într-o vacanță în Parga alături de copii, poți merge pe plaja Piso Kryoneri, aflată la 1 km distanță de orașul Parga, unde ai toate facilitățile de care ai nevoie pentru o zi petrecută la plajă alături de cei mici.

Una dintre cele mai frumoase plaje din Parga, Piso Kryoneri
Plaja Piso Kryoneri, din Parga

Zakynthos e una dintre cele mai îndrăgite insule grecești, cu peisaje dramatice și plantații de măslin, dar și locul unde poți vedea broaște țestoase Caretta ascunse printre stânci, în special în stațiunea Laganas, aflată la 9 km distanță de centrul orașului Zante. Plaja Navagio (sau plaja Naufragiului) e unul dintre cele mai cunoscute locuri din Grecia și merită să ajungi acolo ca să te bucuri de unele dintre cele mai dramatice peisaje.

Una dintre cele mai frumoase locuri din Grecia, plaja Navagio
Plaja Navagio, Zakynthos
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *