Ce poți face într-un city break la Amsterdam primăvara

city break la Amsterdam

Dacă te gândești la un city break la Amsterdam primăvara e bine să știi că în capitala Olandei te așteaptă o explozie de culoare datorită sutelor de mii de lalele în floare și zecilor de culori, dar și o explozie de bucurie și distracție pentru că începe sezonul petrecerilor în aer liber. Unul dintre cele mai importante evenimente e Sărbătoarea Regelui, care are loc în luna aprilie, prilej care îi scoate pe toți localnicii pe străzi sau pe canalele orașului.

Primăvara, temperaturile urcă ușor spre 10-15 grade Celsius, așa că o să te poți plimba în voie, iar prețurile nu sunt la fel de ridicate ca în plin sezon estival, așa că vei găsi oferte bune pentru hoteluri în Amsterdam chiar în centrul orașului.

Dacă îți rezervi un city break la Amsterdam în lunile aprilie-mai, poți vizita Keukenhof, cea mai mare grădină de lalele din lume, cu mii de soiuri de lalele și câteva milioane de lalele înflorite. Din Amsterdam poți călători spre Keukenhof cu trenul sau cu autobuzul express 858 care pleacă din Schiphol Plaza, și face doar o jumătate de oră până la Keukenhof. Biletul de autobuz/tren și intrarea costă apoximativ 24 euro (copiii plătesc jumătate din prețul unui bilet întreg, iar copii sub 3 ani nu plătesc biletul de intrare).

city break la Amsterdam si excursie in Gradinile Keukenhof
Grădinile Keukenhof, excursie opțională din Amsterdam

Orașul cu cele mai multe biciclete din Europa (raportat la numărul de locuitori) e cu siguranță Amsterdam. Se presupune că în capitala Olandei sunt în jur de 800.000 mii de biciclete, la o populație urbană de aproximativ 1.300.000 locuitori (2.5 milioane în zona metropolitană), mai bine de jumătate din locuitorii Amsterdamului folosesc zilnic bicicleta ca mijloc de transport. Doar în Beijing mai găsești la fel de multe biciclete pe străzi, câteva milioane, într-un oraș unde locuiesc, în prezent, 21 milioane de oameni.

Dacă ajungi în Amsterdam, trebuie să înveți cât mai repede regulile de circulație pentru biciclete ca să nu îi deranjezi pe localnici sau ca să nu riști să fii accidentat. Orașul poate fi străbătut foarte ușor pe bicicletă și poți să te plimbi pe străzile înguste de lângă canalele orașului. Poți să te înscrii într-un tur pe bicicletă a celor mai importante obiective din Amsterdam sau poți să îți trasezi singur o hartă a obiectivelor pe care vrei să le vizitezi. Închirierea unei biciclete pentru 24 ore te costă în jur de 10-12 euro. Îți recomandăm să închiriezi o bicicletă de la una dintre firmele recomandate pe site-ul Iamsterdam.

Canalele din Amsterdam
Clădiri tradiționale pe canalele din Amsterdam

Dacă te pasionează arta, află care sunt cele mai importante 5 muzee din capitala Olandei, iar dacă ai un buget de vacanță studențesc, fii fără griji, poți să te oprești la obiectivele și atracțiile turistice pe care le poți vizita gratuit într-un city break la Amsterdam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *