Cum să eviți riscurile și situațiile neprevăzute în timpul unei vacanțe

cum sa fii in siguranta

Chiar dacă nimeni nu își dorește să aibă parte de evenimente neplăcute în vacanță sau concediu, e bine să fii pregătit pentru acele situații impredictibile care pot avea loc în timpul călătoriei tale, fie că e vorba de catastrofe naturale, conflicte politice sau de altă natură. Venim cu câteva sugestii și pași pe care îi poți urma înainte, dar și în timpul călătoriei tale pentru a fi în siguranță atunci când pleci peste hotare sau în zone cu un grad mai ridicat de instabilitate. Oricând alegi să călătorești și oriunde ai pleca în vacanță, îți recomandăm să îți faci o asigurare medicală de călătorie. Află mai multe detalii despre asigurarea de călătorie, aici.

Înainte de orice călătorie, verificați poziția Ministerului Afacerilor Externe, și asigurați-vă că nu există un avertisment de călătorie pentru regiunea sau țara în care urmează să zburați, ori vreun factor de risc ridicat. La ora actuală, pe site-ul MAE sunt avertismente de călătorie sau factori ridicați de risc pentru Mali sau Kenya, dar și alte țări incluse fie într-o zonă de conflict, fie într-o regiune cu instabilitate politică. De asemenea, pe site-ul MAE puteți afla informații utile despre faptele care constituie o infracțiune în țările în care vă deplasați, cum ar fi faptul că în Indonezia jocurile de noroc sunt strict interzise.

Cum să eviți riscurile într-o situație neprevăzută

Cum să te informezi cât mai corect despre destinația spre care pleci

  • Dacă găsești surse locale disponibile în limba engleză, ori într-o altă limbă de circulație internațională, poți citi presa locală pentru a afla ultimele știri din țara unde urmează să zbori.
  • Verifică review-urile scrise de turiștii care au mai fost în destinațiile respective. De preferință datate în ultimele 3-6 luni.
  • Asigură-te că ai numerele de contact ale Poliției locale și Salvării. Le puteți chiar salva în telefon.
  • De preferință, e bine să îți face rezervarea biletelor de avion sau a vacanțelor prin intermediul unui operator acreditat. În cazul în care ai nelămuriri, poți trimite un e-mail și poți afla mai multe detalii despre țara unde urmează să pleci. 

Ce informații trebuie să ai înainte de călătorie

În cazul în care vă planificați vacanța pe cont propriu, asigurați-vă că știți dinainte care sunt riscurile călătoriei pe care urmează să o faceți. Verificați site-ul MAE pentru alerte de călătorie, situația politică a țării sau regiunii în care urmează să călătoriți, dar și pentru a afla alte informații importante care au caracter oficial pentru a lua cea mai bună decizie.

Ce puteți face dacă are loc o catastrofă naturală sau o acțiune criminală

Dacă vă aflați într-o zonă de risc sau într-o zonă în care s-a produs o catastrofă naturală, ori un atentat, contactați Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanții Ambasadei României din țara în care sunteți. Faceți acest demers pentru a raporta oficial că vă aflați în zona respectivă. Apoi, urmați directivele date de autoritățile locale.

*Acest articol are un rol pur informativ și nu prezintă poziția oficială Paravion, ci oferă doar câteva sugestii pe care le puteți urma pentru a evita, pe cât posibil, situațiile neprevăzute în timpul vacanțelor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *