Ce poți face într-un city break în Barcelona primăvara

viziteaza Parcul Guell intr-un city break la Barcelona

Barcelona e una dintre cele mai îndrăgite destinații city break din Spania, un oraș de vis, cunoscut pentru arhitectura deosebită, festivaluri de muzică, dar și pentru viața de noapte sau potențialul gastronomic. Cu siguranță ai auzit de Sagrada Familia și de Parcul Guell, dar dacă ajungi într-un city break în Barcelona primăvara îți poți schimba traseul turistic. Ai putea să-ți începi vacanța cu o plimbare pe cunoscuta artera La Rambla, la capătul căreia se află Monumentul lui Columb. E un semn că ai ajuns aproape de Portul Vell, situat în partea sudică a orașului, locul unde poți admira ambarcațiunile de mici sau mari dimensiuni care au făcut o mie de călătorii pe mare. Tot în Portul Vell poți lua prânzul în unul dintre cele mai apreciate restaurante, în special pentru pește și fructe de mare.

Monumentul lui Columb, obiectiv pe care il poti vizita intr-un city break la Barcelona
Monumentul lui Columb, Barcelona

Urmând ca apoi să te plimbi cu ambarcațiunile tradiționale las golondrilas sau să vizitezi Aquariumul și Muzeul Maritim din Barcelona, dacă vrei să faci o călătorie subacvatică în unul dintre cele mai mari parcuri acvatice mediteraneene din lume. Intrarea costă 20 euro pentru adulți și copii peste 11 ani, copii între 5-10 ani plătesc 15 euro, copii între 3-4 ani plătesc 7 euro, iar cei sub 3 ani au intrarea gratuită.

Primăvara, Barcelona redevine un oraș plin de viață și culoare, reluându-se evenimentele în aer liber, fie că e vorba de concerte de muzică sau dans, spectacole de improvizație ori târguri. Pe lângă toate aceste evenimente, în luna aprilie se sărbătorește Feria de Abril, un prilej perfect să admiri la Forumul din Barcelona demonstrațiile de flamenco și sevillanas, un dans specific sudului Spaniei.

Și pentru că nu poți sărbători îndeajuns iubirea, în 23 aprilie în Barcelona se sărbătorește Ziua îndrăgostiților, sărbătoare cunoscută sub numele de Ziua Sf. Jordi, patronul Cataloniei. Iar dacă te gândești să faci o excursie de o zi în afara orașului, e bine să știi că la începutul lunii mai în Girona are loc Festivalul Florilor, oraș aflat la o oră jumătate distanță de Barcelona. Dacă îți rezervi bilete de avion spre Barcelona la începutul lunii mai, poți face o excursie de o zi în Girona nu doar ca să participi la Festivalul Florilor, ci și ca să vizitezi orașul cu aspect medieval sau să servești prânzul/cina, dacă prinzi loc, la al doilea cel mai apreciat restaurant din lume în 2016, El Celler de Can Roca.

Girona medievală, excursie de o zi din Barcelona
Girona, excursie de o zi din Barcelona

Parcuri și muzee pentru copii din Barcelona

Și pentru că Barcelona e un oraș verde, dacă îți rezervi bilete de avion spre Barcelona primăvara, poți să te plimbi în cele mai frumoase parcuri din Barcelona, nu doar în coloratul Parc Guell,  ci și în Ciutadella, Parcul Montjuic sau Cervantesc, unde cresc zeci de soiuri de tradafiri. Dacă zbori spre Barcelona însoțit de copii, află ce activități poți face alături de cei mici într-un weekend break la Barcelona.

Vremea în Barcelona primăvara

Primăvara în Barcelona te bucuri de temperaturi mediteraneene, începând cu luna martie temperaturile medii ajung în jurul valorii de 12-15 grade Celsius, în aprilie urcă până la 16-18 grade Celsius, iar în luna mai până la 20-22 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *