Vacanță exotică pe plajele din Kenya, în Mombasa, de Mărțișor

Mombasa

Poate că nu ai auzit până acum de Mombasa, dar e bine să știi că e al doilea cel mai mare oraș din Kenya, după capitala Nairobi. Mombasa e o insulă legată de partea continentală a Kenyei cunoscută pentru plajele cu nisip fin, pădurile tropicale și recifuri naturale, unde poți să faci scuba-diving sau snorkeling. Plajele cu nisip fin și vremea tropicală fac ca Mombasa să fie un hub turistic tot mai căutat de turiștii care vor să plece într-o vacanță exotică la prețuri mai accesibile decât în Maldive sau Seychelles, ambele cu ieșire la Oceanul Indian. 

recife de corali, scufundari Mombasa
Recife de corali Oceanul Indian

Călătorind în Mombasa o să observi influențe europene, est-africane, arabice și asiatice, nu doar în amestectul arhitectural, ci și în bucutăria locală. Dacă vrei să petreci câteva seri în unele dintre cele mai bune restaurante din Mombasa ai putea să îți pui pe listă restaurantul indian Singh, restaurantul cu specific japonez Misono, dar și restaurante specializate pe fructe de mare și pește ca La Marina sau Tamarind. Restaurantul Tamarind din Mombasa nu e cunoscut doar pentru preparatele delicioase, ci și pentru priveliștea de vis deasupra portului cu ieșire la Oceanul Indian. O ocazie specială poate fi sărbătorită cu siguranță la Tamarind.

Pe lângă zilele petrecute pe plajele semi-pustii, orele de înot sau scufundări, ai putea să vizitezi Fortul Jesus, construit de portughezi în urmă cu câteva sute de ani, dar și Parcul Haller, unde poți observa girafe, zebre, hipopotami, broaște țestoase și peste o sută de specii de păsări în habitatul lor natural. Cei mai mulți turiști fac scufundări în Parc național marin Mombasa, în special în partea nordică a insulei.

Plaja Diane, Mombasa, vacanta Kenya
Plaja Diani, Mombasa, vacanta Kenya
Dacă nu ai planuri pentru Mărțisor, alege un sejur romantic în Mombasa alături de perechea ta la începutul primăverii, mai exact în 2 martie. Pachetele de vacanță pornesc de la 1.190 euro/persoană și includ prețul biletului de avion (București-Amsterdam-Nairobi) și cazarea în regim demipensiune pentru 7 nopți. Ce mai aștepți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *