Top 5 destinații romantice pentru oricând sărbătorești Ziua Îndrăgostiților

Unde găseși un Zid al iubirii cu cele mai frumoase declarații de dragoste în sute de dialecte și caligrafii? Pe care stradă din Veneția poți descoperi o inimă de piatră în fața căreia se spune că dacă îți pui o dorință alături de perechea ta iubirea voastră o să dăinuiască pentru totdeauna? În ce oraș ar trebui să ajungi într-un city break dacă vrei să îți amintești de cele mai frumoase momente din relația voastră ascultând ritmurile tulburătoare și răscolitoare ale muzicii fado? Ce destinație exotică ar trebuie să îți alegi dacă vrei să ajungi într-un paradis terestru la capătul lumii?

În Paris, iubirea nu e doar un clișeu, pentru că observi romantismul în felul seducător de a fi al femeilor sau în șarmul bărbaților atunci când se țin de mână pe malul Senei. Cu siguranță, o să observi câteva schimburi de trandafiri și îmbrățișări afectoase, trebuie doar să ajungi acolo spre asfințit. Iar dacă ai planuri să pleci într-un city break la Paris alături de perechea ta, ați putea să vă plimbați prin Montmarte, unul dintre cele mai pitorești cartiere din Orașul Îndrăgostiților. În Montmartre, stă ascuns Zidul Iubirii, unde sunt inscripționate câteva sute de declarații de iubire scrise în limbi și dialecte pe care o să le recunoști cu greu.

city break romantic la Paris
Weekend romantic la Paris
În topul celor mai frumoase orașe unde orice cuplu ar trebui să ajungă într-un city break romantic, Veneția ocupă un loc aparte, și își împarte cu generozitate farmecul cu Paris, cealaltă capitală a îndrăgostiților de pretutindeni. Poate că responsabile pentru aura misterioasă a orașului sunt gondolele solitare, canalele și podurile care te duc de fiecare dată pe o altă stradă la fel de îngustă, unde mai afli un nou secret al Veneției, așa cum se întâmplă în timpul rătăcirilor din perioada Carnavalului. Dacă ajungi într-un city break la Veneția cu partenerul tău, ați putea să o faceți pe detectivii și să descoperiți inima de piatră de pe strada Sotoportego dei Preti. Dacă vă puneți aceeași dorință amândoi, se spune că veți rămâne împreună pentru totdeauna.

plimbare romantica prin Venetia
Vacanta romantica la Venetia

Dacă îți place să descoperi teritorii noi, atunci ai putea să te gândești la un city break la Lisabona, în timpul căruia să vizitezi Sintra, un orășel cu castele și grădini fermecate aflat la 20 de minute distanță de capitala Portugaliei. Spre seară ați putea lua cina pe ritmurile muzicii fado, uneori duioase, alteori tânguitoare, într-un local aproape pustiu, cu un pahar de vin de Porto sau Madeira în față. 

Un weekend romantic in Lisabona
City break in Lisabona

Aproape de Portugalia, dar departe de Lisabona, Barcelona e o altă destinație de top când vine vorba despre escapade romantice în care realitatea e cu mult mai colorată și regulile par făcute pentru a fi încălcate. E suficient să te gândești la moștenirea lăsată de Gaudi. Dacă pleci într-un city break la Barcelona alături de perechea ta, nu uitați să treceți pe la Fântânile magice din Montjuic și poate vă rezervați o masă la un restaurant în El Born, cartierul vechi al orașului.

Dacă orașele din Europa ți se par prea aproape, atunci s-ar putea să îți dorești să ajungi la capătul lumii alături de perechea ta, departe de agitația lumii moderne. Insulele Maldive sunt un paradis terestru care pare neatins de mii de ani, cu palmieri înalți care străjuiesc plajele cu nisip fin și apele turcoaz care îți aduc, de fiecare dată, o stare de liniște și seninătate deplină. 

cele mai frumoase locuri exotice, o vacanta in Maldive
Apele turcoaz din Maldive

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *