Cum găsești bilete de avion ieftine

cum gasesti cele mai ieftine bilete de avion

Cum găsești bilete de avion ieftine? Când e cea mai bună perioadă să îți face rezervări online? De ce e bine să te uiți după zboruri low-cost și pe aeroporturile din apropierea destinației unde vrei să ajungi? 

1. E bine să îți rezervi biletele de avion cu 6-8 săptămâni înainte de zbor, iar dacă vrei să prinzi cele mai bune oferte, e indicat să cauți zboruri în timpul săptămânii, în zilele de marți și miercuri, seara târziu și dimineața foarte devreme vei găsi ofertele cele mai bune.

2. Dacă pleci într-un city break, o să vrei să profiți de cele 72 de ore petrecute la destinație, așa că cel mai bine ar fi să cauți zboruri care pleacă dimineața foarte devreme, și nu după-masa. Nu pleca în mini-vacanțe la sărbători și ocazii speciale, cum ar fi de Valentine's Day, pentru că atunci călătorește toată lumea și prețurile sunt mai mari atât pentru biletele de avion, cât și pentru cazare. Alege mai bine weekendul de Dragobete! :)

3. Înscrie-te în newsletterele agențiilor de turism online, pentru că în felul acesta primești cele mai bune oferte direct pe e-mail, chiar în ziua când acestea sunt emise. Atunci când apar promoții, trebuie să îți cumperi biletul cât mai repede, pentru că dacă amâni, riști să-l pierzi.

4. Obișnuiește-te să îți planifici din timp călătoriile! Optează pentru city break-uri primăvara și toamna, când zborurile și pachetele city break sunt mai ieftine, iar vremea perfectă pentru plimbări. În plus, eviți și aglomerația din timpul verii. Dacă nu ai o problemă cu temperaturile ceva mai scăzute, poți să călătorești și iarna.

5. Majoritatea companiilor aeriene de linie (dar nu numai) scot două oferte promoționale pe an, de obicei, primăvara și toamna pentru zboruri în Europa, și în luna ianuarie pentru zboruri spre Asia, America de Sud și Nord sau Africa. Între 16-26 februarie, poți să îți cumperi bilete de avion cu Tarom pentru luna martie sub 100 de euro dus-întors pentru mai multe destinații din Europa.

oferte bilete de avion
Bilete de avion ieftine

6. Nu te uita doar după zboruri directe din punctul A în punctul B. Dacă trebuie să ajungi la Amsterdam, nu te uita doar după zboruri București-Amsterdam, fii inventiv și vezi dacă nu găsești o legătură mai bună, chiar dacă mai iei un alt mijloc de transport până la destinația finală. De pildă, ai putea zbura spre Bruxelles, iar de acolo poți ajunge în Amsterdam cu trenul, în doar două ore. Dacă vrei să ajungi în Veneția, poți zbura spre Milano, iar de acolo poți lua trenul spre Veneția. Același lucru e valabil și cu alte destinații, de obicei e indicat să te uiți după bilete de avion spre orașele mai mici din apropierea celui în care vrei să ajungi sau spre un oraș din apropiere unde sunt curse low-cost.

7. Nu te uita doar după zboruri din București sau doar din orașul de reședință. Cum ai tot mai multe zboruri low-cost interne, poți face escală internă la București, urmând ca de acolo să iei un al doilea zbor (mai ieftin) spre destinația care te interesează. La fel de bine, poți face escală și într-un alt oraș din Europa, dacă nu pleci într-un city break când fiecare oră e importantă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *