Vacanță de Paște la Budapesta, cu plecare în 14 aprilie

vacanta Paste Budapesta

Budapesta e un oraș pitoresc, boem și cosmopolit cu oameni foarte primitori, un spațiu urban care poate fi parcurs pe jos, fără să ai nevoie de mijloace de transport în comun. Merită să ajungi pe Podul cu Lanțuri, unul dintre cele mai cunoscute locuri din Budapesta, care face legătură între Buda și Pesta sau pe unul dintre celelalte poduri care se întind peste Dunăre, cum ar fi Podul Libertății. Iar de acolo poți să te îndrepți spre dealul Gellert și citadelă. Dacă nu ai planuri pentru vacanța de Paște, ai putea să pleci într-un sejur la Budapesta pentru 6 zile, cu autocarul, în perioada primăverii. Dacă vrei să te organizezi pe cont propriu, biletele de avion București Budapesta se găsesc la prețuri convenabile dacă le rezervi cu câteva săptămâni înainte.

Merită să te oprești și la Castelul Buda, să mergi la shopping pe strada Vaci Utca, să te plimbi seara pe malul Dunării și să admiri vasele de croazieră ancorate pe brațul Dunării. Unul dintre cele mai impresionante obiective de pe malul Dunării e Monumentul pantofilor de pe faleză, amenajat în memoria victimelor Holocaustului.

În timpul turului organizat alături de ghid, te vei opri și în fața Bazilicii Sfântul Ștefan, o catedrală care poate adăposti peste 8.000 de oameni, unde se află mâna dreaptă mumificată a Sfântului Ștefan, protectorul Ungariei. După turul orașului din cea de-a doua zi, poți să participi alături de grup la Slujba de înviere.

vacanta la Budapesta, vedere Palatul Parlamentului
Vacanta la Budapesta, vedere Palatul Parlamentului

În cea de-a treia zi, poți să pleci într-o excursie de o zi în Defileul Dunării, în orașele medievale din apropierea Budapestei și la Cetatea medievală Visegrad. Grupul va fi însoțit de un ghid vorbitor de limba română.

În a patra zi, poți să mergi într-o excursie opțională la Pecs, unul dintre cele mai pitorești orașe din Ungaria, care include un tur panormic al orașului alături de un ghid vorbitor de limba română, urmat de cină într-un restaurant cu specific tradițional.

Sejur de Paste la Budapesta, excursie de o zi la Pecs
Sejur de Paste la Budapesta, excursie de o zi la Pecs

În cea de-a cincea zi, grupul va merge să viziteze herghelia Biczo Csarda și să se bucure de o zi tradițională cu palincă și langos ungurești. Iar spre seară, dacă îți dorești, poți să faci o plimbare cu trăsura într-un teritoriu de poveste.

Poți afla mai multe detalii despre pachetul de Paște la Budapesta aici.

Foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *