Vacanță în Santorini, Grecia – un vis realizabil în vara 2017

o vacanta activa in Santorini

Dintre insulele grecești, Santorini e destinația de vacanță preferată de cuplurile care își doresc un sejur romantic pe malul Mării Egee, un concediu activ ori o vacanță de relaxare în unul dintre resorturile de lux de pe caldeiră. Dacă alegi o vacanță în Santorini poți să îți pui pe listă drumeții pe munte, degustări de vinuri, scufundări în golfuri cu ape verzui sau apusuri greu de uitat din Oia sau Fira, două dintre cele mai frumoase așezări de pe insulă.

Aproape toți turiștii care au ajuns în Santorini spun că apusurile roșiatice de pe caldeiră sunt cele mai frumoase experiențe pe care le poți avea în cele câteva zile petrecute în Grecia. Pe lângă obiectivele turistice pe care le poți vedea într-un sejur în Satorini, în lunile de vară au loc numeroase festivaluri de muzică, începând cu luna iunie și până la sfârșitul lunii septembrie, manifestări care animă plajele și piețele orașelor și la care poți participa mai ales în zilele de weekend.

Vacanta in Santorini, priveliste de pe caldeira
Vacanță în Santorini, priveliște de pe caldeiră

Santorini e cunoscută pentru plajele cu nisip roșiatic și negru, dar și pentru plajele cu nisip de culoarea untului, așa că poți avea parte de o experiență inedită în fiecare zi de concediu. Cele mai apreciate plaje sunt în partea sudică a insulei, printre care Perissa, o plajă cu nisip negru, Kamari, tot o plajă cu nisip negru, special amenajată pentru familiile cu copii și care are steag albastru, Monolithos, Akrotiri sau Ammoundi, în apropierea stațiunii Oia. Dacă vrei să descoperi locurile mai puțin cunoscute din Santorini și să te bucuri de liniște, poți porni într-o excursie de o zi prin munți, de unde priveliștile deasupra Mării Egee sunt greu de uitat.

Serile în Santorini le poți petrece urmărind apusul de pe caldeiră, pe o terasă la malul mării sau într-o tavernă pitorească, unde o cină de două persoane te ajunge în jur de 40 de euro. Vei găsi prețuri mai accesibile în taverne, în timp ce în restaurantele de lux, o cină în doi costă mai mult de 50 de euro. Dacă vrei să te bucuri de viața de noapte, cele mai multe cluburi sunt în Fira, iar dacă preferi serile liniștite poți să mergi în Oia.

sejur in Santorini, priveliste din Fira
Sejur in Santorini, priveliste din Fira

Dacă nu vrei să optezi pentru un pachet Early Booking în Santorini, poți să verifici ofertele pentru bilete de avion spre Santorini, cu plecare din București sau Iași. Ce mai aștepți?

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *