Atena, bilete de avion spre Tărâmul zeilor

Bilete de avion spre Atena, oprire la Acropole

Dacă ți se pare că locurile văzute în fotografii nu sunt niciodată la fel de impresionante pe cât sunt în realitate, trebuie să îți cumperi bilete de avion spre Atena ca să te convingi că locurile pe care le vizitezi pot fi mai frumoase în realitate decât ți-ai imaginat.

Terasele din Districtul PlakaTerasele din Districtul Plaka

Atena o să îți întreacă așteptările. Orașul milenar e un stâlp al Antichității cu un aer modern și cosmoplit totodată, un loc primitor, boem și cald, cu oameni relaxați și prietenoși care s-au obișnuit cu turiștii și știu de fiecare dată cum să-i atragă și să-i cucerească. În Atena, e aproape imposibil să nu primești un desert gratuit la restaurant ori o băutură din partea casei, pentru că grecii au făcut din ospitalitate o artă, iar lucrul acesta se simte peste tot, nu doar în capitală. 

Piata Monostiraki, Atena
Monastiraki, Atena, sursă foto: Milan Gonda/ Shutterstock

Dacă te gândești că nu e suficient să găsești bilete de avion ieftine spre Atena ca să te bucuri de o vacanță pe bani puțini, e bine să știi că o să lași foarte puțini bani atunci când trebuie să îți iei abonamentul pentru transportul în comun (9 euro pentru câteva zile), că nu o să plătești foarte mult pentru cazare sau masă, ba nici chiar pe suveniruri.

În Atena mănânci grozav, mult și gustos. Dar e greu să alegi între calamari prăjiți, tzatziki, pește, souvlaki, salată grecească bună rău, musaca, mai ales când mai toate costă cam sub 10 euro. Așa că poți comanda mai multe feluri de mâncare pentru că oricum sunt ieftine. Iar dacă vrei să mergi la plajă și să înoți, trebuie doar să iei tramvaiul spre plajele din afara orașului unde ai senzația că ai ajuns pe o insulă grecească aflată la câteva sute de kilometri de țărm.

City break Atena, Plajele din apropierea Atenei, Vouliagmeni
City break Atena, Plajele din apropierea Atenei, Vouliagmeni

Dacă vrei să ajungi în Atena sau să te reîntorci în orașul zeilor, poți să îți rezervi bilete de avion cu până la 30% mai ieftine pentru zboruri directe București-Atena cu Aegean Airlines între 21 și 27 februarie. Perioada de călătorie începe cu 20 martie și se încheie în 28 octombrie. 

Acest lucru înseamnă că prinzi o vreme perfectă pentru plimbări pe străduțele înguste din Plaka după ce ai urcat la Acropole. La Acropole trebuie să mergi neapărat, chiar dacă intrarea e mai scumpă. Biletul costă 20 de euro, dar în prețul acesta e inclusă intrarea la alte 3 obiective turistice. Serile poți să le petreci pe terasele din piețele orașului, unde turiștii și localnicii stau la povești, la un pahar de vin sau bere până la ore târzii din noapte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *