5 locuri de vis pentru o vacanță în Croația

Split, o statiune de vis din Croatia

Dacă alegi o vacanță în Croația pentru vara 2017 poți să te bucuri de cele mai frumoase stațiuni de pe malul Mării Adriatice, de fâșii de nisip care înaintează în ape turcoaz, poți să te plimbi prin Parcul Național Lacurile Plitvice inclus pe lista celor mai spectaculoase locuri de văzut într-o viață, să vizitezi orașe medievale, să practici sporturi acvatice sau să pornești în drumeții prin păduri de pini. Acestea sunt câteva dintre locurile pe care le-ai putea vedea și activitățile pe care le-ai putea face dacă te hotărâști să vizitezi Croația iar aici găsești bilete de avion spre Split – Croația.

Dubrovnik, fortăreața medievală de pe malul Adriaticii

Dubrovnik, unul dintre cele mai frumoase orase din Croatia
Dubrovnik, unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Croatia
Dacă îți plac orașele medievale, o să fii cucerit de Dubrovnik, vedeta Croației, un oraș care a fost platou de filmare chiar și pentru serialul Game of Thrones. Dacă ajungi într-o vacanță în Croația și te oprești în Dubrovnik, trebuie să vizitezi Orașul vechi. Iar dacă prinzi o zi toridă, poți merge la plajă și înot pe plaja Banje, chiar la ieșirea din oraș. Vei găsi numeroase restaurante și cluburi de noapte chiar pe faleză. 

Riviera croată, vacanță la Makarska

viziteaza Split intr-o vacanta in Croatia
Viziteaza Split intr-o vacanta in Croatia
Makarska e situat între Split și Dubrovnik, și e una dintre cele mai frumoase stațiuni de la Marea Adriatică. Plajele sunt mărginite de păduri de pini, stânci și munți. Dacă vrei un sejur liniștit în timpul căruia să te bucuri de plaje pustii, Makarska e o alegere potrivită.

Parcul Național Lacurile Plitvice

viziteaza Parcul National Lacurile Plitvice intr-o vacanta in Croatia
Viziteaza Parcul National Lacurile Plitvice intr-o vacanta in Croatia
Sute de mii de turiști vizitează anual Parcul Național Lacurile Plitvice, inclus în Patrminoul Mondial UNESCO, un teritoriu de poveste, cu zeci de cascade care coboară din teritoriul stâncos. Parcul e format din 16 lacuri legate între ele prin poduri de lemn, străbătute de o vegetație luxuriană și râuri repezi. 

Split, un oraș vechi și nou

Split, o statiune de vis din Croatia
Split, o statiune de vis pentru o vacanta in Croatia
Split e al doilea cel mai mare oraș din Croația, și una dintre cele mai îndrăgite destinații de vară croate, nu doar datorită stațiunilor din apropiere, ci și numeroaselor obiective turistice pe care le poți vizita în Centrul vechi al orașului, unde poți admira Poarta de Fier cu Turnul Ceasului sau Palatul lui Dioclețian, construit în Antichitate de Împăratul Dioclețian în urmă cu 2.000 de ani, unul dintre cele mai bine păstrate monumente romane.

Zlatni Rad, cea mai cunoscută plajă din Croația

vara in Croatia, plaja Zlatni Rad
Vara in Croatia, plaja Zlatni Rad
Croația are peste 1500 km de plajă și peste 1.000 de insule, așa că e aproape imposibil să spui care e cea mai spectaculoasă plajă din Croația. Cu siguranță, una dintre cele mai cunoscute dintre ele e Zlatni Rad, datorită formei inedite de triunghi care înaintează în apele turcoaz ale Adriaticii. Dacă alegi o vacanță în Croația vara și ajungi la Zlatni Rad, când soarele e prea dogoritor, poți să te retragi în pădurea de pini din apropierea plajei.

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *