5 lucruri gratuite pe care le poți face în Barcelona

Vedere panoramica Las Ramblas, Barcelona

Ce obiective poți vizita gratuit dacă ți-ai cumpărat bilete de avion spre Barcelona? Ce activități poți face într-un city break la Barcelona pe bani puțini? Cum ajungi la Fântâna magică din Montjuic? Ce plimbări să faci într-o minivacanță în Barcelona? Când să vizitezi catedrala gotică, La Seu?

1. Parcul Guell, fantezia extravagantă devenită realitate

viziteaza Parcul Guell, daca zbori spre Barcelona
Parcul Guell, il poti vizita gratuit daca zbori spre Barcelona

Nu trebuie să fii un expert ca să îți dai seama că Parcul Guell e unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți vedea dacă zbori spre Barcelona. Proiectat de Gaudi, Parcul Guell pare construit după regulile lumilor din basme, și se remarcă prin aleiile colorate, vegetația luxuriantă, căsuțe inedite, animale reale și mitologice, dar și prin amplasarea deosebită. E indicat să ajungi dimineața devreme ca să eviți aglomerația, fiind unul dintre cele mai cunoscute obiective din Barcelona.

2. Catedrala gotică La Seu 

Opreste-te la Catedrala La Seu, intr-un city break la Barcelona

Sagrada Familia e cea mai cunoscută catedrală din Barcelona, și merită să o vezi măcar din exterior. Dar dacă ajungi într-o minivacanță în Barcelona, poți să îți treci pe lista obiectivelor gratuite Catedrala La Seu, din cartierul gotic al orașului, a cărei construcții a început în secolul 13. La Seu e unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Barcelona, iar intrarea este gratuită dimineața până la ora 12:45, și seara după ora 17:15 până la ora închiderii. 

3. Fântânile magice din Montjuic, un spectacol gratuit de lumină și culoare

Gratuit in Barcelona: Fantanile magice din Montjuic
Gratuit in Barcelona: Fantanile magice din Montjuic

În Barcelona, vremea e frumoasă tot timpul anului. Dar începând cu lunile de primăvară, parcurile orașului se umplu de localnicii și turiștii care aleg să petreacă tot mai mult timp în aer liber. Poți să te plimbi și tu prin Parcul Ciutadella sau să urci la Montjuic, de unde ai parte de câteva priveliști panoramice spectaculoase deasupra orașului. Tot la Montjuic, după lăsarea serii poți să te retragi lângă Fântânile magice din Montjuic, inaugurate în urmă cu mai bine de 90 de ani, situate între Palatul Național și Piața Espanya.

4. Un tur gratuit al orașului

Vedere panoramica Las Ramblas, Barcelona
Vedere panoramica Las Ramblas, Barcelona
Dacă nu petreci foarte multe zile în Barcelona, poți să te înscrii într-un tur gratuit al orașului. Dacă ești fan Gaudi, optează pentru un tur Gaudi, dacă te fascinează graffiti-uri poți alege un tur alternativ al orașului sau poți să faci o plimbare prin cele mai frumoase locuri din Cartierului gotic ori La Rambla. Descoperă mai multe detalii aici

5. Portul Vell și Plaja Barceloneta

Vedere panoramica Portul Vell si Barceloneta, intr-o minivacanta in Barcelona
Vedere panoramica Portul Vell si Barceloneta, intr-o minivacanta in Barcelona

E greu să stai departe de mare atunci când ajungi într-un city break la Barcelona, fie că o admiri de la înălțime sau din portul orașului. După ce te-ai plimbat pe bulevardul Las Ramblas, ai putea să te oprești în portul orașului ca să admiri ambarcațiunile de zeci sau sute de mii de euro din portul Vell. La fel de bine, poți să te îndrepți spre Plaja Barceloneta, unde pe perioada verii se țin petreceri în aer liber și se proiectează, mai ales în serile de weekend, filme în aer liber.

Tip! La fel ca în majoritatea orașelor europene, intrarea la anumite muzee e gratuită în prima duminică din lună, așa că dacă vrei să profiți din plin de viața culturală a Barcelonei, poți să îți rezervi bilete de avion spre Barcelona în primul weekend din lună. Ai putea vizita gratuit Muzeul Picasso sau Muzeul Istoriei catalane. 

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *