Top restaurante cu specific tradițional și cofetării de vizitat într-un city break la Lisabona

unde si ce sa mananci intr-un city break la lisabona

În care restaurante din Lisabona te oprești dacă vrei să încerci bacalhau, caldeirada sau pasteis de nata? Unde găsești cele mai bune dulciuri din Lisabona? Ce preparate tradiționale alegi într-un city break la Lisabona

La fel ca bucătăria spaniolă, bucătăria portugheză e una mediteraneeană, așa că vei găsi peste tot preparate din pește și fructe de mare. Mâncarea națională portugheză e codul sau bacalhau, uscat și sărăt, pe care portughezii îl folosesc mai mult decât orice alt tip de pește, și pentru care au câteva zeci sau sute de rețete.

Portughezii sunt mari consumatori de pește și fructe de mare, dar și de carne, pregătită pe grătar sau gătită, fie că e vorba despre tocăniță de legume cu carne de porc, vită și pui sau despre o tocăniță din pește, pe care o recunoști în meniu sub denumirea de caldeirada. Dacă vrei să mănânci un preparat consistent, atunci poți încerca unul dintre aceste două feluri de mâncare. 

Cele mai multe restaurante și taverne le găsești în cartierele Bairro Alto, cartierul general al distracției din Lisabona și Alfama, cartierul nostalgiei și al cluburilor de fado. Dacă ajungi într-o minivacanță la Lisabona, merită să te oprești la Cervejaria Ramiro, cel mai cunoscut local din capitala Portugaliei când vine vorba de preparate din pește sau fructe de mare. Printre cele mai apreciate feluri de mâncare se numără creveții cu sos de usturoi și homarul.

poti sa incerci bacalhau cu chipsuri intr-un city break la Lisabona
Bacalhau cu chipsuri Piața da Ribeira e cea mai mare piață Lisabona și unul dintre cele mai la modă locuri din Lisabona când vine vorba de mâncare, pentru că poți să te bucuri de preparate tradiționale preparate în timp record în unul dintre cele 35 de chioșcuri cu specific diferit într-un singur loc.

Piata Ribeira, de vazut intr-un city break la Lisabona
City break la Lisabona cu oprire in Piața Ribeira Sursă foto: tichr / Shutterstock.com

Dacă vrei să încerci cele mai bune dulciuri din Lisabona, trebuie să ajungi în cartierul Belem, la cofetăria Pasteis de Belem, unde se vând cele mai bune minitarte cu cremă din gălbenuș de ou, lapte și zahăr.

Pasteis de nata, un dulce pe care sa-l incerci intr-o minivacanta la Lisabona
Pasteis de nata, un dulce potrivit pentru o minivacanta la Lisabona

Alături de preparatele gastronomice tradiționale poți servi un vin verde, alb sau roșu. Vinul verde e un vin mai slab, care nu are mai mult de un an vechime, și care e potrivit pentru servire mai ales în zilele toride de vară. Vinul de Porto alb sau roșu merge oricând, chiar și alături de desert, la fel ca cel de Madeira. Vinurile portugheze sunt printre cele mai bune din lume. Așa că ai un motiv în plus să îți rezervi bilete de avion spre Lisabona în perioada următoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *