Top 5 plaje cu steag albastru din Europa

Algarve și plajele de poveste de pe malul Oceanului Atlantic

Spania e țara cu cele mai multe plaje cu steag albastru din Europa, are peste 500 de plaje de top, urmată de Grecia cu peste 390 plaje cu steag albastru, Turcia, Franța și Portugalia, unde sunt peste 200 de plaje, cele mai multe dintre ele pe coasta sudică, în Algarve. Atunci când o plajă primește steag albastru se iau în considerare calitatea apei, a nisipului, dar și facilitățile oferite.

1. Plaja Elafonissi, Creta, Grecia e compusă din mai multe plaje inundate de ape turcoaz, și e unul dintre colțurile de rai de pe insula binecuvântată de zei. Nisipul fin de culoare roz e înconjurat de ape de smarald cât vezi cu ochii. Locul e foarte popular în rândul turiștilor, așa că e bine să ajungi dis de dimineață ca să prinzi un loc. Plaja e un loc sigur pentru familiile cu copii, mai ales pentru că apa nu e foarte adâncă la mal, așa că poți să te oprești pe plaja Elafonissi dacă pleci într-o vacanță în Grecia însoțit de cei mici.

Plaja Elafonissi, un loc de vis pe care sa-l vezi intr-un sejur in Creta
Plaja Elafonissi, un loc de vis pe care sa-l vezi intr-un sejur in Creta
2. Praia do Camilo, Algarve, Portugalia e una dintre cele mai cunoscute plaje cu steag albastru de pe coasta portugheză a Oceanului Atlantic. Priveliștile de pe stâncile care o înconjoară sunt amețitoare, iar ca să ajungi pe plajă trebuie să cobori câteva zeci de scări de lemn. Plaja e destul de izolată, așa că e potrivită pentru cuplurile care își doresc intimitate într-o vacanță în Portugalia.

Praia do Camilo, Algarve, o plaja de vis pe malul Oceanului Atlantic
Praia do Camilo, Algarve, o plaja de vis pe malul Oceanului Atlantic
3. Calo des Moro, Mallorca, Spania e o plajă cu nisip alb și fin, mărginită de stânci, nu mai lungă de 40 de m, care seamănă cu plajele din Caraibe datorită apelor de culoare turcoaz. Calo des Moro e înconjurată de stânci și păduri de pini, fiind un loc secret perfect pentru cuplurile care vor să se bucure de intimitate atunci când aleg o vacanță în Mallorca. Nu sunt baruri sau hoteluri în apropierea plajei, așa că e bine să iei cu tine provizii dacă vrei să petreci mai multe ore pe malul apei. Bilete de avion spre Spania găsești aici.

Plaja Calo des Muro, ascunsa intre stanci. O poti descoperi intr-o vacanta in Mallorca la vara
Plaja Calo des Moro, ascunsa intre stanci. O poti descoperi intr-o vacanta in Mallorca

Bilete avion charter 2017

4. Plaja Bacvice, Split, Croația e o plaja cu nisip fin din cunoscuta stațiune  croată de pe malul Mării Adriatice. Locul e foarte popular în rândul turiștilor care ajung într-o vacanță în Split pentru că le oferă toate facilitățile de care au nevoie, de la salvamar profesionist la dușuri și șezlonguri. Plaja e înconjurată de baruri și restaurante, și e o alegere potrivită pentru familiile care pleacă în vacanță alături de copii.

Split, o destinatie de top pentru o vacanta in Croatia vara
Split, o destinatie de top pentru o vacanta in Croatia vara
5. San Vito lo Capo, Sicilia, Italia e o plajă cu nisip fin și alb, înconjurată de ape turcoaz, mărginită de Muntele Monaco. Nu contează dacă ajungi mai târziu la plajă, pentru că nu o să te simți deloc îngrămădit, având în vedere că banda de nisip e destul de largă. În apropiere, se află parcul Zingaro (una dintre primele arii naturale protejate din Sicilia) pe care îl poți vizita dacă ajungi într-o vacanță în Italia în 2017.

plajele spectaculoase din Sicilia
San Vito lo Capo, una dintre cele mai frumoase plaje din Sicilia

Rezervă pe Paravion.ro bilete de avion la ofertă spre 1500 de destinații din întreaga lume

Iată și lista biletelor de avion charter pentru vara 2017.

Citește și:

8 plaje pentru care merită să zbori la Tel Aviv vara

 

Vacanță de vară în Kos – insula plajelor nesfârșite. Ce alegi: plajă cu apus sau cu răsărit de soare?

 

Vacanțe pentru pasionații de sport: Cele mai bune plaje pentru surfing din Europa

 

Top 5 piscine din lume

 

Tu unde îți dorești să mergi la plajă în vacanța de vară 2017?

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *