Promoții TAP Portugal: descoperă Lisabona așa cum nu o știai

Bilete de avion spre Lisabona, cu oprire in Baixa

Lisabona e unul dintre cele mai vechi orașe din vestul Europei, capitala Portugaliei fiind întemeiată cu câteva secole înaintea Romei, Londrei și Parisului. Poate e momentul să te gândești serios la o minivacanță pe teritoriile portugheze și să arunci o privire peste bilete de avion spre Lisabona

Profită de promoția companiei aeriene TAP Portugal, care oferă reduceri pentru orice bilet de avion spre Lisabona cumpărat între 13 – 19 martie, cu plecare începând cu data de 2 iulie 2017. Promoția este valabilă și pentru orice alte zboruri din București către Portugalia și către Spania, cu data de plecare începând cu 2 iulie 2017.

Fatada unei clădiri tradiționale din cartierul Alfama, Lisabona
Fatada unei clădiri tradiționale din cartierul Alfama, Lisabona

Dacă zbori spre Lisabona, merită să te oprești și la Pasteis de Belem, patiseria unde se vând cele mai speciale dulciuri din Lisabona a căror rețetă o știu doar cinci patiseri. Rețeta secretă nu e scrisă nicăieri, și e transmisă de la o generație la alta. 

Portugalia e al cincilea cel mai mare producător de vin din Europa, după Italia, Franța, Spania și Germania, și în 2016 au avut o producție de vin de 7 milioane de hectolitri. Chiar dacă cele mai populare branduri sunt vinurile de Porto, Douro și Madeira, ai putea să încerci ceva diferit, un „vin verde”, vinho verde portughez, un vin proaspăt fructat, ușor de băut, produs în nord-vestul Portugaliei, perfect pentru zilele toride de vară pentru că are o concentrație mai mică de alcool.

Pasteis de nata cu vinuri dulci portugheze intr-un city break la Praga
Pasteis de nata cu vinuri dulci portugheze intr-un city break la Praga

Merită să vizitezi castelele și grădinile luxuriante din Sintra și să observi chiar tu diferențele de atmosferă și temperatură între Lisabona și Sintra, un orășel aflat la doar 30 de minute distanță de Lisabona, care are un micro-climat aparte.

Spre seară ai putea să te îndrepți spre cartierul Bairro Alto, locul favorit al turiștilor care petrec în baruri și puburi până seara târziu. Iar dacă ajungi în Bairro Alto, ce-ai spune să treci pe la The Bertrand Bookshop, cea mai veche librărie din Europa, deschisă în 1755?

Priveliște cu străduțele din Bairro Alto
Priveliște cu străduțele din Bairro Alto

Dacă vrei să vezi Lisabona, rezervă-ți acum bilete de avion dus-întors pentru Portugalia, și profită de reducerile oferite de TAP Portugal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *