5 lucruri utile de știut când mergi în vacanță în Grecia

Apele turcoaz din Mykonos

Grecia e ca o a doua casă pentru românii care pleacă în vacanță pe insulele grecești, dar și o casă pentru cei care s-au mutat în Grecia sau lucrează acolo. Dacă pleci într-o vacanță în Grecia te întorci pe jumătate îndrăgostit de piesajele incredibile de pe caldeiră, de plajele înconjurate de ape turcoaz sau ca de smarald, dar și cucerit de felul de a fi al localnicilor prietenoși, întotdeauna primitori și mai tot timpul veseli. Sunt lucruri pe care le știi despre Grecia. Află 5 lucruri mai puțin cunoscute care s-ar putea să îți fie de folos.

  • Dacă mergi în taverne și restaurante, mai ales pe insule izolate, e bine să ai bani cash cu tine. Grecii preferă să plătească cash când ies în oraș să ia cina – de obicei după ora 9 seara, când se lasă răcoarea. Să te nu miri dacă atunci când ești singur la masă, chelnerul o să întârzie puțin să îți ia comanda. În Grecia, tradiția spune că nu trebuie să mănânci de unul singur.

 

  • În Grecia sunt peste 4.000 de dansuri tradiționale, unele dintre ele datează de pe vremea lui Platon și Aristotel. Nu contează unde mergi în vacanță în Grecia, cu siguranță o să prinzi un dans pe plajă sau pe terasa restaurantului, poate chiar unul vechi de 2.000 de ani, cum sunt horos sau kalamatiano, printre cele mai populare dansuri grecești. Dansul din Zorba Grecul se numește sirtaki. Îți mai amintești?

  •  În Grecia s-au inventat Jocurile Olimpice, în anul 750 î.e.n, în orașul Olympia. Tot în Grecia s-au pus bazele filosofiei moderne, medicinei, științelor moderne și democrației. 

 

  • Dacă îți place să mergi la teatru, poți să le mulțumești grecilor, pentru că ei l-au inventat. Dacă ajungi într-o vacanță în Grecia merită să vizitezi Teatrul din Delphi, iar dacă zbori spre Atena, oprește-te la Teatrul lui Dionysus și Odeonul lui Herodes Atticus, de pe Acropole. Acustica celui de pe urmă e perfectă, chiar dacă au trecut 2.000 de ani de când a fost construit.

Odeon, Acropolis, vizitează-l dacă zbori spre AtenaOdeon, Acropolis, teatrul cu o acustică perfectă

  • În Grecia sunt peste 100 de muzee arheologice, mai multe decât în oricare altă țară din lume. Așa că șansele sunt mari să poți vizita unul dintre ele pe oricare dintre insulele grecești te-ai opri la vară.

Sursă video: Youtube/ Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *