Madrid, destinație de top din Spania pentru un periplu culinar

periplu culinar intr-un city break la Madrid

În Madrid se află cel mai vechi restaurant din lume, Sobrino de Botin, deschis în 1725, unde se zvonește că ar fi lucrat ca spălător de vase Francisco de Goya, celebrul pictor spaniol.

Dacă optezi pentru un city break la Madrid și vrei să iei prânzul sau cina în unul din restaurantele cu tradiție din capitala Spaniei, te poți opri pe Calle Cuchilleros, la nr. 17, la Sobrino de Botin ca să încerci purcelușul de lapte (cochinillo), care ți se topește în gură pentru că e foarte fraged. Poți rezerva din timp bilete de avion spre Madrid pentru a profita de cele mai bune prețuri.

Delicii culinare pe care să le încerci într-un city break la Madrid:

  • miel fraged pregătit la cuptor doar cu condimente de bază (lechazo); o delicatesă madrilenă;
  • peștele la cuptor (codul și plătica); la nivel mondial, Madrid ocupă locul 2 după Tokyo la consum de pește; codul ( bachlahau ) e unul dintre cele mai folosite feluri de pește în Madrid, așa că merită să-l încerci și tu în una dintre numeroasele combinații;
  • tapas sau aperitivele spaniole sunt niște gustări care pot fi preparate cam cu orice ingrediente ai la îndemână; în trecut, în Spania tapas se serveau gratuit alături de bere sau vin ca să nu te îmbeți prea repede; și astăzi, în anumite baruri primești tapas gratuit; dacă vrei să faci o degustare demnă de Master Chef, ai putea să mergi în Piața San Miguel să încerci tapas cu un 1 euro sau la restaurantul El Tigre, unde sunt prețurile studențești;
  • jamonul iberic și jamonul de Serrano; spaniolii sunt renumiți în întreaga lume pentru acest fel special de șuncă de porc – animalele de rasă pură sunt crescute în condiții speciale și au un meniu special bazat pe ghindă; carnea se păstrează la uscat de la câteva luni până la 3 ani de zile;
  • paella: deși acest fel de mâncare e originar din Valencia, se servește peste tot în Spania, inclusiv în Madrid;
  • dacă nu mănânci carne, nu e nicio problemă; poți comanda un platou cu brânzeturi maturate care merg perfect cu vinurile spaniole;
  • gazpacho, o supă cremă de roșii cu legume, perfectă pentru un sejur în Madrid în mijlocul verii pentru că e foarte ușoară, dar și foarte gustoasă;
  • DULCIURI: churros e unul dintre cele mai populare deserturi din Madrid; churros sunt gogoși cu ciocolată, pregătite perfect, adică nu trebuie să fie nici foarte uleioase, nici foarte dulci;

Piata San Miguel, Madrid
Piata San Miguel, Madrid, rasfat culinar
Foto: Tupungato / Shutterstock.com

  • un loc MUSAI DE VĂZUT într-un periplu culinar prin Madrid e Piața San Miguel, deschisă de mai bine de 100 de ani, un loc unde poți cumpăra preparate proaspete și fructe sau poti lua masa. Localnicii se adună în Piața San Miguel spre seară și stau la povești până noaptea târziu, așa că e un loc perfect pentru socializare. Piața se află în apropierea Plazei Mayor.

Ai vreo recomandare specială pentru un periplu culinar într-o minivacanță în Madrid

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *