3 lucruri inedite pe care le poți face într-un city break la Praga

ce poti face intr-un city break neconventional la Praga

Praga e cunoscută drept capitala berii din Europa, cehii fiind cei mai mari consumatori de bere din lume. Iar în Praga, la fel ca în Paris sau Lisabona, consumul de alcool în public e permis, așă că poți să ieși cu halba de bere pe străzile orașului, chiar dacă nu e niciun festival, fără să te gândești că vrei primi amendă.

În luna mai, participă la Festivalul de bere cehească

Minivacanta Praga, la Festivalul berii cehești
Minivacanta Praga, la Festivalul berii cehești

Chiar dacă e mai puțin cunoscut decât Oktoberfest, Festivalul berii cehești din Praga se ține anual în capitala Cehiei. În 2017, Festivalul berii va avea loc din 11 mai până în 27 mai, iar în cele 17 zile de festival se vor servi peste 150 de feluri de bere cehească. Intrarea costă 4 euro, și ai acces pe toată perioada festivalului care se ține în Parcul Letna. Dacă ți-ar plăcea să vizitezi orașul și să mergi la un festival al berii, rezervă-ți bilete de avion spre Praga cu cel puțin 6 săptămâni înainte ca să prinzi cele mai bune oferte.

Oprește-te în „Muzeul Berii” din Praga

Dacă nu alegi un city break la Praga în perioada Festivalului de bere, nu e nicio problemă. Poți degusta câteva zeci de sortimente de bere la Muzeul Berii, un local situat în apropierea Centrului vechi, unde poți încerca Urquell, Rohozec, Lev, Staropramen sau Budvar, dar și beri belgiene sau nemțești, ca să poți decide, prin comparație, care sunt cele mai bune mărci de bere din lume. Barul e deschis zilnic între 12:00 și 3:00 dimineața, și e situat pe Dlouhá 720/46, în Stare Mesto (Centrul vechi).

Admiră Capul rotitor al lui Franz Kafka și alte sculpturi inedite de David Cerny

Statuia kinetică a lui Kafka, de Cerny
Statuia cinetică a lui Kafka, de Cerny

Foto: Marben/Shutterstock.com

David Cerny e unul dintre cei mai cunoscuți artiști cehi contemporani, responsabil pentru peisajul urban bizar din Praga, unde a instalat numeroase sculpturi și statui neconvenționale. Printre cele mai cunoscute lucrări marca Cerny se numără instalațiile permanente de la Galeria Futura, instalații cu embrioni blocați în țevile orașului, Statuia Sf. Wenceslas călărind un cal mort, situată în Palatul Lucerna, bebelușii gigantici care urcă pe turnul Zizov sau Capul rotitor al lui Franz Kafka („K în Soare”), o statuie formată din zeci de oglinzi rotitoare în mișcare continuă, instalată în fața centrului comercial Qudria, din Praga.

Ai vizitat Praga până acum? Dacă răspunsul e da, tu ce alte obiective crezi că merită să fie văzute într-o minivacanță la Praga?

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *