Ibiza, insula celor mai spectaculoase cluburi de noapte din lume

vacanta la distractie in Ibiza, zboara spre Spania

În 1990, Ibiza a primit titlul de Cea mai tare insulă a distracției din lume de la Cartea Recordurilor Guiness. Ibiza trebuie trăită. Atmosfera de acolo e atât de intensă încât zilele și nopțile sunt, de fapt, o singură petrecere, și nu prea contează când iese sau apune soarele, doar dacă vrei să mergi la plajă.

Dacă ești student ai toate motivele să îți petreci un sejur în Ibiza ca să te bucuri de 72 de ore de distracție. Dacă ai auzit tot felul de povești despre cluburi de noapte unde încap peste 10.000 de oameni sau localuri unde te simți ca la un festival, e bine să știi că ele există. Așa e în Ibiza. 

Cum ajungi în Ibiza?

Din România, poți să îți cumperi bilete de avion spre Barcelona, Valencia sau Madrid, urmând ca de acolo să îți rezervi un bilet de avion intern spre Ibiza. Din Barcelona, Lisabona sau Madrid spre Ibiza ai câteva zboruri zilnice spre Ibiza, și nu faci mai mult de 1 oră cu avionul (din Barcelona), 45 de minute (din Valencia) și 1 oră jumătate (Madrid) – ai zboruri low-cost, așa că „transferul spre Ibiza” e ieftin. Iar dacă ți-ai rezervat deja o vacanță în Mallorca, de acolo poți lua feribotul spre Ibiza. Faci 2-3 ore.

Cele mai frumoase plaje din Ibiza
Cele mai frumoase plaje din Ibiza

Cele mai tari cluburi de noapte din lume sunt în Ibiza

Sonorizare. Lumini. Sunete. Șampanie  – toate trebuie să fie acordate perfect pentru  o petrecere reușită în Ibiza. Insula e vizitată anual de peste 2 milioane de turiști. În Ibiza, numărul locuitorilor depășește cu puțin 100.000 de oameni. 

Clubul Pacha e un fel de Mecca pentru iubitorii de muzică house. Verifică dacă zvonurile sunt adevărate când ajungi în Ibiza. Clubul Space din Ibiza a fost votat de mai multe ori ca cel mai bun club de noapte din lume și găzduia petreceri cu 15.000 mii de oameni. Cum acesta s-a închis în 2016, clubul Ushuaia, din apropiere, e acum cel mai mare club de distracție din Ibiza în aer liber. Merită să îți pui pe listă și Amnesia, un club eclectic unde se țin petreceri cu muzică tehno, trance, house sau dubstep.

distractie fara sfarsit intr-o vacanta in Ibiza
Distractie intr-o vacanta in Ibiza

Ce nu știi, dar e bine să știi: Ibiza e destul de scumpă, un cocktail te poate ajunge și 15 euor, iar intrarea în cluburi e costisitoare, și poți plăti și câteva zeci de euro pentru petrecerile speciale, mai ales când mixează DJ-i renumiți. Dar e o extravaganță care merită.

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *