Santorini, insula perfectă pentru o vacanță în cuplu

Vacanta in Santorini pentru luna de miere

Imerovigli, Firostefani, Perissa, Kamari, Perivolos, Oia, Emporio, Fira nu sunt incantații magice în vreo limbă necunoscută, ci câteva dintre localitățile din Santorini unde ai putea să ajungi într-o vacanță în doi în Grecia. 

Văzută de sus, insula Santorini pare albă, pentru că mai toate casele sunt din piatră, văruite în alb, și puține dintre ele au acoperișul albastru intens pe care îl vezi în fotografiile din Fira sau Oia. Kamari și Perissa sunt două dintre cele mai cunoscute resorturi din Santorini, de unde ai acces foarte ușor la plaje, iar camerele de hotel sunt mai accesibile ca preț decât în Oia sau Fira.

Oia, priveliste de pe caldeira intr-o vacanta in Santorini
Vedere panoramica din Oia, unul dintre locurile magice din Santorini

Orașele și satele din Santorini sunt construitre pe stâncă, așa că pe insulă sunt mii de trepte și la fel de multe străduțe înguste. Pe lângă plajele cu nisip negru vulcanic sau plajele cu nisip fin auriu, unde ați putea să vă petreceți diminețile, în Santorini poți să înoți în lacuri sulfuroase, o experiență inedită care merită pe deplin.

Dacă sunteți un cuplu activ, închiriați-vă biciclete, o mașină sau un ATV ca să descoperiți cât mai multe locuri secrete din Santorini, inclusiv Golful Ammoudi, înconjurat de stânci, unul dintre cele mai pitorești golfuri de pe insulă.

Cea mai spectaculoasă plimbare pe care o poți face într-o vacanță în Santorini e un traseu de hiking între Fira și Oia, unde fiecare oprire se transformă ușor într-o oportunitate pentru Instagram. Traseul durează aproximativ 3-4 ore, iar dacă nu reușești să-l duci până la capăt, poți ieși pe strada principală la Imeroviglio, de unde poți lua autobuzul. O altă experiență care merită încercată e o degustare de vinuri într-o podgorie de pe insulă, cum ar fi Santo Wines sau Domaine Sigalas. 

Cele mai frumoase apusuri din Santorini sunt cele de pe caldeiră, din Oia sau Fira, dar la fel de bine ați putea să alegeți o mini-croazieră pe Marea Egee la apus cu cină la bord și un număr limitat de pasageri. În felul acesta evitați aglomerația de pe caldeiră, unde se adună turiștii să facă fotografii.

Oia, cel mai frumos resort pentru o vacanta in Santorini
Oia, cel mai frumos resort pentru o vacanta in Santorini

Când să îți rezervi o vacanță în Santorini?

Sezonul turistic în Santorini începe în luna mai și se încheie pe la jumătatea lunii octombrie, așa că poți să îți rezervi oricând o vacanță romantică pentru tine și perechea ta. Cele mai potrivite perioade ca să eviți aglomerația sunt mai-iunie și septembrie-octombrie, când sunt mai puțini turiști. E bine să știi că Santorini este una din insulele de lux ale Greciei, dar și una dintre cele mai frumoase. Dacă nu știi unde să îți faci luna de miere, un sejur în Santorini e o alegere de vis!

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *