De ce să alegi un city break la Amsterdam de Ziua Regelui, când nimeni nu lucrează în Olanda?

city break de Ziua Regelui in Amsterdam

Încă mai ai timp să îți rezervi bilete de avion spre Amsterdam, de Ziua Regelui, sărbătoarea națională care se sărbătorește pe întreg teritoriul țării în 27 aprilie care durează o zi și o noapte. Află tot ce trebuie să știi despre un weekend plin de distracție în Amsterdam:

1. De Ziua Regelui, nimeni nu lucrează în Olanda, toți locuitorii se îmbracă în portocaliu și ies pe străzile orașului să petreacă până a doua zi de dimineață. Nu contează dacă ești localnic sau turist, important e să ai cel puțin un obiect vestimentar în culoarea națională.

2. Chiar și membrii Casei Regale olandeze se alătură petrecerilor și aleg în fiecare an un alt oraș sau regiune unde ies în stradă alături de localnici.

3. În 27 aprilie, în Amsterdam se ridică interdicția de a vinde pe stradă, așa că olandezii invadează piețele orașului ca să vândă lucruri sau piese vestimentare second-hand. S-ar putea să prinzi cea mai mare Piață de vechituri în aer liber dacă zbori spre Amsterdam de Ziua Regelui.

Zboara spre Amsterdam de Ziua RegeluiZboara spre Amsterdam de Ziua Regelui Foto:  Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

4. Cum regulile se suspendă pentru o zi, în 27 aprilie ai voie să consumi alcool în public, dar nu poți să ai mai mult de o doză de bere sau o altă băutură alcoolică în mână. 

5. Cele mai populare petreceri din Amsterdam se țin pe canalele orașului, care sunt pline ochi cu ambarcațiuni de mici sau mari dimensiuni. Eși binevenit oriunde!

Un weekend al distractiei la Amsterdam de Ziua Regelui Distractie la Amsterdam de Ziua Regelui / Foto: lornet Shutterstock.com

6. În 27 aprilie se deschide sezonul petrecerilor în aer liber și al concertelor, așa că dacă te atrage muzica house, techno sau electronică, de Ziua Regelui poți să participi la unul dintre concertele cu intrare liberă din oraș. Lista cu cele mai tari petreceri o poți consulta aici.

7. Ziua Regelui e o sărbătoare tot mai populară pentru turiștii din întreaga lume, câteva sute de mii de oameni aterizează anual în Amsterdam ca să se alăture petrecerilor.

Dacă vrei să participi la cea mai mare petrecere în aer liber din Olanda, ai putea să îți rezervi un weekend break la Amsterdam la sfârșitul lunii aprilie.

(Sursa Foto principala: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com. Sursa foto: Shutterstock.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *