Vacanțe pentru pasionații de sport: Cele mai bune plaje pentru surfing din Europa

vacante vara, cele mai populare plaje pentru surf din Europa

Care sunt cele mai bune plaje pentru surfing din Portugalia, care e cea mai populară plajă pentru surfing din Spania și pe ce insulă din Grecia trebuie să te îndrepți la vară dacă vrei o vacanță All Inclusive când vine vorba de distracție și sporturi?

1. Portugalia, cele mai bune plaje pentru surf 

Plajele de vis din Algarve, potrivite pentru surf
Plajele de vis din Algarve, potrivite pentru surfing

Algarve nu e doar una dintre cele mai frumoase destinații de vară din Portugalia, ci și un veritabil paradis pentru practicanții de surfing datorită apelor învolburate ale Oceanului Atlantic și valurilor perfecte pentru acest sport nautic.  Cele mai bune plaje pentru surf  sunt Zavial, Sagres sau Areia Branca. Poți accesa o listă cu plajele din zona Algarve, de la începători, la avansați și…kamikaze.

Dacă pleci într-un city break la Lisabona, în apropierea capitalei sunt numeroase plaje unde poți merge la surf, pe coasta de la Caiscais până la Estoril. Carcavelos e la 10 minute distanță de oraș, iar Costa da Caparica, Praia da Poca și Lagoa de Albulfeira la 20 de km de Liasabona.


2. Surf într-o vacanță în Grecia

Vacante active in Grecia
Vacante active in Grecia
Creta e insula tuturor posibilităților, un loc perfect pentru distracție, sporturi nautice și aventuri cu adrenalină. Dacă vrei să pleci în căutarea celor mai puternice valuri, pe plajele din Almiros, Preveli, Makri Gialos sau Almirida. 

Dacă nu vrei să pleci într-o vacanță la mare, poți zbura spre Atena pentru un weekend prelungit. În apropierea Atenei ai numeroase plaje unde poți înota sau sta la plajă, dar dacă vrei să mergi la surfing și să închiriezi o placă de surf  ai putea să te îndrepți spre Vouliagmeni. Sunt autobuze care leagă plaja aflată la 23 de km distanță de Atena.


3. Surfing în Spania, cele mai bune plaje

Plaje pentru surf, intr-o vacanta in Spania
Plaje pentru surfing, intr-o vacanta in Spania
Cea mai cunoscută plajă pentru surfing din Spania e Mundaka, din apropierea orașului Bilbao, un paradis al împătimiților de surf din Europa. La 25 km distanță de Mundaka, poți e plaja Manakoz, la fel de îndrăgită în rândul surferilor, datorită valurilor învolburate și pereților de apă.

Dacă ajungi într-o vacanță în Tenerife, poți să mergi la surf pe plajele Los Gigantes, El Charco, Igueste de San Andrés sau El Socorro. Iar dacă preferi Mallorca, pune-ți pe listă Bahía de Alcudia, Playa de Muro sau Paguera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *